Citiraj:
Autor domy_os
Hash, otkad + i - pol postoje na izmjeničnoj struji? 
|
kak ne, sam se izmjenjuju 50 puta u sekundi, il 60?
ali ako idemo u srz onda zaista ne postoji jer se napon na izvoru stvara magnetskom indukcijom ili kako se vec to zove, nisu mi ti nazivi jaca strana
Citiraj:
Autor Costa
@hash: Kako da izmjerim napon dok je komp upaljen? Ako si mislio na produžni, na njemu ostale utičnice daju normalan napon.
|
spoji voltmetar u praznu uticnicu na produznom, to bi moralo funkcionirat
Citiraj:
Autor wiseman
Ovo vrijedi za istosmjernu struju. Za izmjeničnu ti fali još faktor snage koji ne znaš. Za mjerenje snage izmjenične struje treba imati ipak vatmetar.
|
kaj nije to onaj korjen iz 2, sad si me natjerao da idem kopat po knjigama...
ma nebitno ustvari, sam nek vidi jel napon pada il ne dok je komp pod opterecenjem...
Citiraj:
Autor Costa
Mislim da je riješen problem. Ostavit ću danas komp da radi cijeli dan pa ću znati sa sigurnošću.
Kraj kuće imamo jednu malu štalu do koje vodi kabel iz kuće i na njemu je spojena jedna žarulja. Ona stalno radi jer je stara uzela piliće pa ih grije. Kako smo nedavno imali radove izgleda da se taj kabel lagano oštetio. Sad sam išao mjeriti napon gdje je žarulja spojena i ispada da je normalan ali svakih 10ak sec skoči duplo pa se opet stabilizira.
Tko bi rekao 
|
eto super
Citiraj:
Autor Delta S4
Nemoj Mustek, iz osobnog iskustva sam stekao dojam da je shit...
Kupio ga u kvarku pred nekih 8 mjeseci (600VA)...kad nestane struje, moju konfu ne može držati upaljenom ni minutu. Cirka 20 sekundi i samo umre...smeće jeftino! Prije mi se, prilikom nestanka struje, pojavilo ono odbrojavanje koje kaže da će se komp ugasiti za 6 minuta...sada toga više nema.
Navodno ima godinu dana jamstva i sad bi trebao tegliti to teško govno u Kvark na reklamaciju i za***avati se... Ma ko ga ševi, nek crkne smeće! Drugi put odriješim kesu i kupim APC.
|
nosi ga na reklamaciju ne budi lud, ajde trk trk
jesam se iskvoto danas
ps.
jel postoji nacin kako aktivirat alt+s u firefoxu2?