View Single Post
Staro 19.04.2007., 07:29   #1
Dngy
Premium

Dngy's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kreiranje RAID0 polja

Malo sam se dvoumio dali da stavim ovo u softwareske ili hardwareske probleme pa ako sam pogriješio neka moderi to prebace...

Ma tražio sam ovdje po forumu odgovor na moje pitanje, ali, ili nisam dobro tražio, ili fakat nema odgovora koji bi mi objeanio ovu moju zavrzlamu..

Naime, evo kupio sam jošjedan segate od 250 giga, 7200.10 i sada bi stavio ta dva diska u RAID0...ovaj novi mi je formatiran tj još nije jer je novi, ali ovaj "stari" ima na sebi dvije particije i na jednoj windowse...e sad, ti windowsi mi uopće nisu bitni jer su u banani, pa bi ja inst. nove. Ali problem je u tome što nikako ne uspjevam....Kada u biosu namjestim da su mi ta dva diska u RAID0 i kada to kreiram, i odem instalirati windowse, instalacija mi javi da nemam diskova ili nisu spojeni (a imam ih 4 ) a probao sam i ubacitzi onu disketu s raid driverima kod početka instalacije windowsas i opet ništa (radi se o XP-u, ali ništa drugo se ne dešava ni na VISTI)..
Pretpostavljam da moram instalirati windowse na neku drugu particiju tj disk i kreirati polje iz windowsa (ali kako?) i kako onda te windowse prebaciti na particiju u polju...Ma ustvari ni ne znam kako kreirati particiju u polju..
Uglavnom za sada imam problem što ne mogu postaviti polje da radi i staviti gore windowse (XP)...
Ako mi netko može ikako pomoći ili uputiti negdje gdje bi uspio razumjeti kako to sve postaviti (po mogućnosti na neke stranice na razumljivom jeziku, ali ako nema onda engl)..
I radi se o kofi iz siga.
Dngy je offline   Reply With Quote