17.04.2007., 21:12
|
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Autor greg SE
zakon je prilicno suhoparan i tezak za citanje 
|
ma o.k, navikao sam  ...
ZoZPotrošača ne uređuje konkretno taj dio koji mene zanima, nego je to regulirano ZOO, koji opet kaže da jamstvo (koje prodavač izda kupcu uz proizvod) " mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava".
Jamstveni list koji HG-spot izdaje uz artikle koje prodaje definitivno ne sadrži odredbe koje bi trebao sadržavati. Osobito nebulozan je ovaj dio: "Ukoliko kvar ne bude otklonjen u roku u tome slučaju..."
.. u roku? u kojem roku!? roku koji su pravnici u HGspotu zamislili u glavi i nisu nikome rekli koliko iznosi taj rok.
Nadalje, gdje je odredba o tome šta se događa ako nisu u mogućnosti otkloniti kvar-vraćanje novca/zamjena novim, što im ostavlja mogućnost da proizvod bude teoretski beskonačno na servisu. ZOO kaže da je to razumni rok, ali o tome je li određeno vrijeme razumni rok ili nije u krajnjoj liniji odlučuje sud, upravo zato bi trgovci morali definirati taj rok u jamstvenom listu (što je, kako sam rekao, njihova obveza propisana istim zakonom), jer bi u protivnom sudovi mogli biti pretrpani sporovima oko takvih stvari.
Uglavnom, jako loše riješeno od strane HG-spota... (bojim se da je to ipak namjerno)
|
|
|