View Single Post
Staro 15.04.2007., 08:39   #15
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Hobi, želja za nećim drugačijim, entuzijazam

Nije tu sve u dobrim temperaturama i jeftinijoj cijeni, a naposljetku - prosječnosti

Nemoj me krivo shvatiti, ovo pišem zaista kao dobronamjeran savjet,
nekad je bolje upasti u 'prosječnost', u ovome slucaju:
umjesto da potrošiš 100-150 kn na pelta, pa preko 500 kn na vodeno neko osnovno... tj oko 700-800 kn da to sve proradi..
zar nije bolje da kupiš prosječnu grafičku karticu? ova integrirana koju imas ti jede RAM a vjerojatno zamara CPU i NB više nego neka klasična vga kartica... pa i to grije CPU nepotrebno....
jer mislim da je nekako prioritet posloziti komp pa onda tek ici u borbu za tih par stupnjeva C(citaj dolje),
kao kad bi netko kupio polovan auto pa isao prvo u nabavku alu felgi a oko mašine ima još dosta posla da se dovede u red
(ali pošto mašinu ima svatko a felge ipak još ne, onda bolje piknut njih pa imati nešto 'special', ne? a lako za nesredjenu mašinu koja je skrivena pod haubom... )

Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Namjeravao sam neku kombinaciju s peltierom al s time da ne hladi direktno proc nego da hladi vodu na vodenom..
ja sam spojio dodatni cpu blok na sistem i na njega stavio pelta, a na pelta zracni cooler...
temp vode je pala za 1C,
a taj pelt je vukao dosta struje, njega su morala hladiti dva venta na max brzini,
tu dolazimo do pojma buke i slicno, mjesta koje to zauzima u kucistu... a sve zbog 1C,
naravno da sam sve maknuo, nema smisla, tj razlika za proc izmedju 30 i 31C je nikakva.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 15.04.2007. u 08:50.
TomRi je offline   Reply With Quote