View Single Post
Staro 08.12.2003., 12:04   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Tu gumu ti svakako ne bi preporučio. Nečeš time ništa rješiti. To jača podlakticu a ona tebi nije problem. S time se možeš samo ozlijediti.

Dobar je svaki sport kojim se baviš PRAVILNO. Pravilno bavljenje sportom je to da se u svakom koristiš cijelim tijelom. Tako nas bicikliste sa škembom (moš mislit bicikliste?) bole trbušni mišići a ne noge.

Poradi na ergonomiji radnog mjesa. Tako svakako treba izbjeći ovo što sada ja radim. Za malim stolom i na fotelji. Totalno pogrbljen. Radno mjesto mi je još u izradi pa se ovako patim.

Potraži na netu o tom problemu. Mislim da se zove karpalni sindrom. Radi se o tome da ti se tetive i kosti šake stežu i tako pritišću žile ili tako nekako. Stvar baš nije za igranje jer se govori u ekstremnim slučajevima i o otezanju papaka. Ja sam o tome čitao u VIDI-u. Nešto su kratko napisali pa sam i ja o tome samo preletio. Nakon par mjeseci, kada me počelo klati, sam kopao po prašini da ga nađem.

Odi i kod doktora ali sa literaturom da te ne bi zaje... Znam dobrog doktora u Zagrebu pa ako ti treba javi se na PM.

MS miš ti ne mora biti dobar odabir jer možda tebi ne paše. Meni je daleko bolji Logitech ali je to individualno.

Dobra je preporuka i MS office tipkovnica jer ti smanjuje broj pritisaka na tipke miša a to osobito kolje. Tako sam ja u par dana pritisnuo miša par sto tisuća puta i preživio. Ne znam kako bi to izgledalo da sam radio na ovom kršu. Stvar bi se povečala nekoliko puta a i ovako me sve boljelo.

Mogao bi ja ovako do prekosutra ali imam posla.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote