View Single Post
Staro 05.04.2007., 21:17   #6
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
Kada se bilo koji elektornički uređaj upali, napon koji dobije je uvijek viši/manji koje se regulira. To vrijeme regulacije je stvarno kratko,ali ipak postoji. Zato je u principu bolje za računala da rade 24/7 nego da se recimo pale i gase po potrebi. Naravno,ovdje govorimo o kvalitetno hlađenim i održavanim računalima.
Da - bolje je da racunala bezveze trose struju - to je jako neekoloski i nesavjesno (istina, u standbyu trosi majne, ali ipak...). Mislim da su ti komentari vezani uz paljenje/gasenje prema stanbyu pretjerani - davno prije se puno govorilo o tome, dizala se panika - a zbog cega? Za bezveze. Nije napravljeno ni jedno istrazivanje - svi samo misle da paljenje/gasenje vise steti komponentama. Steti ako imas smece napajanje koje ti komponentu/e spali kad ga ukljucujes, ali inace...

BTW Pet godina donedavno koristio sam Samsung 171s, palio i gasio sam ga svakodnevno, i to vise puta dnevno (recimo gasio sam ga ako vise od pol sata-sat nisam bio za kompjuterom). I znate sto mu se dogodilo!? NISTA!

BTW tijekom tih pet godina rada monitoru je oslabio kontrast (nije da je nesto kontrastni bio i jos dok je bio nov) i smanjila se svjetlost. A ak je taj, jedan od prvih Samsungovih masovnijih LCD monitora, izdrzao tako dugo - onda bi danasnji, kod kojih se koriste bolje i jace zarulje, trebali trajati i duze.
MaxB je offline   Reply With Quote