Potaknut danasnjim iskustvom odlucio sam da napisem malo nesto o triplepley-u. Da krenemo iskocetka. Prije jedno mjesec dana zvao sam vodatel da pitam kada ce biti u mogucnosti uvesti njihovu uslugu u moj kvart i dobio sam informaciju da sredinom sljedece godine i to mozda. Prije tri dana dobivam letak od tripleplay usluge u svoj kaslic. Odmah odlucim zvati i jedan gospodin mi kaze da ce mise javiti i da trenutno prikupljaju informacije o kolicini korisnika kojih ima u mome kvartu i da im ostavim svoje podatke kako bi me mogli oni kontaktirati kada budu poceli sa uslugom. Sutradan mi zvoni mobitel i zenska jedna mi govori da njihov civijek ide u moj kvart i da u mojoj zgradi je troje ljudi uzelo tripleplay i da ako sam doma da dojde do mene. Posto sam bio na poslu rekao sam da cu sutra doci. Na pitanje kada bi to bilo ako potpisem ugovor receno mi je da kroz 20-tak dana bi trebo dobiti uplatnicu za prikljucak instalacije i da cim to platim odmah mi dolaze ukopcati i da je bolje da sto prije potpisem ugovor. Ja sav sretan drugi dan dolazim tamo. Covijek me fino ugostio, sjeo sam se u fotelju i poceo mi je pricati neke stvari o uslugi. Odmah sam ga pitao da ja to bi najradije da vidim u zivo na sto on meni pokazuje televiziju. Pokazivanje programa vrse na nekome televizoru od 50hz i 55cm ekran sto je jako cudno ako idu sa tako jakom uslugom. Tada sam poceo vec biti skeptican i sumljiv prema svemu tome. Kada mi je pokazivo program govori mi da tu nema smetnji niti nicega i da je slika digitalna. Kada ono na jednome programu neki baloni se pojavljuju svake dvije sekunde na sredini ekrana na sto on odgovara da to on nesto na daljenskom stela a ja vidim da nista ne dira daljenski..Vec onda mi je pocelo nesto pako smrditi. Na pitajne o internetu i brzini covijek mi je reko da se oni obavezuju dati 2mbita up i down. Pitao sam ga dali postoji isto kao i kod t-sljama da nedaju punu brzinu i koliko je zapravo brzina sto on nije znao odgovoriti nego se samo covijek blesiro. Uzimam letak od telefonskih razgovora i vidim da su zapravo cijene identicne kao i kod svih ostalih i naplacuju uspostavu poziva sto inace ne pise na tome letku nego je napisano dole pod pozive preko satelita. Ajde nekako bi jos ovo sve proguto, covijek samo tamo radi, mozda nezna dobro svoj poso, mozda samo sere a nezna kako to radi u praksi. Pitam ga dali mogu probati internet a on meni kaze da pa cujte to je sada vec malo teze ali mislim da biste mogli ali nemate sta vidjeti.. ja reko pa da vidim brzinu. A on mi odgovara da su oni svi prikopcani tako da ja necu vijeti kako to dari punim kapacitetom posto su svi na istome kablu(ako firma koja daje internet nije spojena na vise od 2mbita po kompu nego na 2mbita vijerovatno za cijelu firmu to je previse previse cudno jer valjda netko nezna tamo raditi kako spada). Meni vec lagano puko zivac ali ajde reko ma potpisati cu taj sugavi ugovor, gledano u buducnost je dobra stvar je internet na optici nema ogranicejna. E sada pitam ja ako ja sada potpisem ugovor kada cu dobiti uslugu, a covijek mi odgovara pa najranije u 6 mjesecu. Ja sam pozelenio. Reko cekajte malo. Jucer ste mi rekli da je to cim platim prikljucak a sada dobivam informaciju tek za dva mjeseca. Covijek odlazi do nekoga pitati i vraca se natrag govoreci zao mi je ali najranije krajem 5 mjeseca. Ja onako gledam i ne vijerujem i reko ma neznam vise. Neda mi se cekati toliko.
Uglavnom kostalo bi me 2mbita internet:
99kn osnovni paket
100kn flat
20kn pozivi svi unutar fiksne za 20 lipa
50kn dodatni programi za televiziju
sveukupno 270kn
Dok kod amisa bi dobio 4mbita internet, nebi platio prikljucak od 500kn, imo bi mogucnost da dobijem wlan sto ovdije nemam, imao bih dvije telefonske linije i to sve za 300kn. Televizija mi tako itako netereba tako da mi je to najamenj bitno.
Eto napiso sam ovo tako da svi znate i da si malo razmislite jer znam da ima ljudi koji su cekali po pola godine za prukljucak i sretni su sto su dobili a ja nevidim nista extra u toj usluzi da je tako dobro i tako jeftino da bi se samo tako cekalo i prodavalo maglu drugima sto se tice ukljucivanja.