View Single Post
Staro 04.04.2007., 01:49   #11
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
Eo ovako,pošto dosad nisam imao LCD jer me nisu zanimali itd.....I sad sam ga dobio(:d) pa bih vas pitao nešto....Jel na LCD-u bolje stavit da Hz bude što veći kao na CRT-ovima ili je svejedno???
Ne - na LCD-u slika ne treperi, znaci od vece frekvencije osvjezavanja neces imati stabilniju sliku, koja je ionako daleko stabilnija od slike na bilo kojem CRT-u.

Citiraj:
Jer LCD bas i ne zraci tolko...al...
Mijesas kruske i jabuke - kakve veze ima tu zracenje s bilo cim? (ovo je retoricko pitanje )

Citiraj:
E da,i još nešto,kolko to utječe na vijek trajanja monitora ako stavim na više Hz..?? Uaprijed hvala...!!!
Vrlo vjerojatno nikako. Samo ce se AD pretvarac 0,0001 stupanj vise zagrijavati. Drugo je pitanje zbog cega bi stavljao na vise od normalnih 60 Hz.

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Ja imam 75Hz i na 75Hz sam si stavil. Mislim, ok je ono. Nebu nikaj valjda?
Ne bu, ali cemu pobogu?

Ljudi moji - s LCD-ovima konacno mozete posve zaboraviti na frekvencije osvjezavanja. To znaci da ih ne dirate jer za to ne postoji nikakav razlog. A ako monitor spojite preko DVI-ja ni ne mozete mijenjati frekvenciju osvjezavanja. S razlogom. Zbog istog razloga zbog kojeg se ni ne morate zamarati s frekvencijom osvjezavanja.
MaxB je offline   Reply With Quote