View Single Post
Staro 02.04.2007., 02:47   #27
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ajde me citiraj gdje sam ja to rekao da je razlika između ta dva monitora nebo i zemlja? Nadalje, "običan" korisnik će primjetiti razliku u prikazu kod tih monitora, u to nema sumnje.

Da, nisu svi monitori jednako dobri za sve namjene, i sve matrice imaju svojih prednosti i mana, ali vjeruj mi da je razlika između TN matrice i S-IPS matrice primjetna i "najobičnijem" korisniku, i da će sve što sam naveo (fotografje, filmovi i igre) izgledati bolje na Dellu.

Poggiali je sam navero da mu Dell ulazi u budget, te tražio preporuku. U ovom slučaju taj Dell je BOLJI monitor od Samsunga, i naj njemu je da odluči želi li kvalitetniji prikaz platiti nešto više. S obzirom na to koliko dugo će koristiti monitor koji sada kupi, te na činjenicu da se razlika u prikazu OSJETI, smatram da mu se dugoročno više isplati uložiti u Dell (čak štoviše, mislim da mu se isplati i rastegnuti do NEC 20WGX2, no neka sam odluči kako mu se čini takva opcija).

Citiraj:
Autor bor1s Pregled postova
A sto se tice toga da sve bolje izgleda na dell-u tu se ne slazem. To sto on ima IPS ne znaci da je u svemu bolji. Nemas savrsenog monitora.
Što se tiče ovog, ti se možeš ne "slagati" s time, no to je činjenica. Kao što sam već rekao, sve matrice imaju svoje prednosti i mane, no u ovom konkretnom slučaju sve prednosti su na strani Della. Da je u igri neka VA matrica naspram S-IPS-a još bi se dalo raspravljati, ali u ovdje to nije slučaj.

I da, nema savršenog monitora, niti sam ja to igdje rekao, a ovaj Dell defitivno nije savršen monitor i postoje daleko bolji monitori na tržištu (meni se taj Dell uopće ne sviđa previše i uglavnom ga ne preporučam, čak sam i dosta ljudi odgovorio od njega), ali u ovom konkretnom slučaju to je monitor koji jednostavno ima bolji prikaz, bolje kuteve gledanja, bolje boje itd. Isplati li se Poggialiju platiti tu kvalitetu - to je na njemu da odluči. Ja mislim da da, ti da ne, ali jednostavno ne možeš izlaziti s tvrdnjama da prosječni korisnik neće vidjeti razliku između ta dva monitora. Reci mi, na kojim S-IPS modelima si radio do sada?
gorluk je offline   Reply With Quote