Molim? Trgovac Della? Da si malo duže na ovom forumu znao bi što ja mislim o određenim Dell monitorima, te što sam sve napisao o njima. Uostalom ne znam koliko si s razumijevanjem pročitao moj posljednji thread, ali ja ga tamo odgovaram od kupovine Della i preporučujem mu NEC, tako da ne znam kakav bi to zaposlenik Della bio i koliko bi moj poslodavac bio zadovoljan mojim radom.
Nadalje, ja sam potpuno smiren, ali kad netko traži savjet za kupovinu monitora, a ljudi uleću sa spikama "ma uzmi veći mora biti dobar", a o razlici između modela ne znaju očito ništa onda normalno da ću reagirati, jerbo želim pomoći čovjeku da kupi najbolje što može za svoje novce.
I btw. komfor rada na 20" widescreen monitoru je sasvim dobar, to uopće nije mali dot-pitch, tako da ne uspoređujemo monitor koji ima užasno malim dot-pitch i monitor s normalnim dot-pitchom, već monitor s normalnim dot-pitchom i monitor s povećim dot-pitchom. Ako meni nije premali dot-pitch na mom lapptopu koji ima istu tu rezoluciju (1680x1050) na 15.4", onda teško da će nekome biti mali dot-pitch kod 20" widescreen monitora. Mislim, ovdje te moram upitati - da li si ikad radio na 20" widescreen monitoru s 1680x1050 rezolucijom, te na 22" monitoru s 1680x1050 rezolucijom?
Dakle, ponavljam isto što sam već rekao u prethodnom threadu - da se radi o monitorima podjednake kvalitete još bi i imalo smisla to što govoriš, no jednostavno se kvaliteta prikaza na tom Dellu i tom Samsunug NE MOŽE uspoređivati, Dell debelo šiša 226BW i IMHO uzeti Samsung u ovom slučaju bi bila čista pogreška.
Citiraj:
Autor gunther
Covjek je rekao da mu treba monitor za igre i filmove, iskreno za tu namjenu Samsung je potpuno dovoljan.
Neki dan je frend kupovalo LCD otisli do Ve-Mila i gledali monitore malo. I pita on kojega. Velim mu pa koji ti ima najbolju sliku... I pokaze jednoga, gotovo najjeftinijega medju svima. Tako da je i to relativno.
A iskreno, mislim da za igre i filmove netreba Dell za 4000 kn
|
Naravno da mu ne treba, ali ako je već naveo da mu takav monitor ulazi u budget, zašto ga ne bi uzeo? Da, ne treba mu, ali ukoliko ga uzme igre će mu izgledati bolje, filmovi će mu izgledati bolje, fotografije na netu će mu izgledati bolje, tekst će mu izgledati bolje - sve će mu izgledati bolje. U monitor koji sada kupi će najvjerojatnije buljiti sljedećih 5 godina, i IMHO itekako se isplati uzeti monitor s kvalitetnijim prikazom. I btw. taj monitor ne košta 4000kn, već 3500kn.