View Single Post
Staro 31.03.2007., 00:22   #19
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Lord_Calidor Pregled postova
Nesumnjivo je Dell kvalitetniji monitor, ali 2" su 2" (a 5cm je 5cm, pitaj neku curu pa ces vidjet sto ce ti reci ). Osim toga, jeftiniji je. Ja bi Zamzunga.
I što ti znače ta 2"? Da li je tebi jasno da oba monitora imaju ISTU rezoluciju, dakle radna površina im je jednaka. Jednaki broj pixela, jednaki broj jednako velikih prozora koje možeš imati na ekranu, jednaki raspored menija itd. Razlika je jedino u dot pitchu. Naravno da zbog većeg dot-pitcha nema smisla uzeti neusporedivo lošiji monitor. Ako se mora birati između ta dva monitora onda definitivno Dell, tu se nema što razmišljati, no ja bih svejedno preporučio neki drugi monitor, budući da taj Dell spada među slabije S-IPS modele. Da se radi o dva monitora podjednake kvalitete dalo bi se razgovarati o ubadanju onog s većim dot-pitchem, ali u ovom slučaju....nikako.

Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
Uzmi jednoga i gotovo... Nemreš fulati, a ja bi uzeo većega...
Može fulati, budući da se ovdje radi o dva monitora kod kojih je razlika u kvaliteti prikaza osjetna, i stvarno se ne može uspoređivati TN monitor sa 6-bit bojom sa S-IPS monitorom. Ajde nemojte davati takve savjete, ako već niste upoznati s razlikom između određenih modela.

to Pogialli: ukoliko bi nekako mogao navući budget na oko 4000kn (vidim da si ih ranije spominjao) mislim da ti se puno više isplati uzeti NEC 20WGX2. To je trenutno najbolji 20" widescreen monitor na tržištu i defitivno vrijedi tih 500-600kn više od Della. Mislim da bi si učinio veliku uslugu kada bi uzeo taj monitor. No, ne znam kakve su ti mogućnosti i do kud možeš navući budget (ali računaj da ćeš taj monitor koji sad kupiš koristiti možda i preko 5 godina, te da je monitor komponenta s kojom si svo vrijeme korištenja računala u direktnom kontaktu). Ne znam, ja bih na tvojem mjestu nategnuo taj budget kako znam i umijem, budući da je NEC 20WGX2 stvarno osjetno bolji od 20" Della. Ako nikako ne ide - onda defitivno Dell, tu stvarno nemaš što razmišljati.
gorluk je offline   Reply With Quote