View Single Post
Staro 30.03.2007., 10:21   #40
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ovaj C2D E4300 je lud proc... jucer sam slozio konfu s njim i iz prve se bootao na 2,4GHz k'o da mu je to normalno (stari BIOS maticne, ne kuzi da je to E4300 tj. FSB ostavi na 266MHz).
Isto tako, nikakav mu napor ne predstavlja ni 300MHz FSB, stock voltaža(ova ploča ni nema promjenu voltaže proca).... sve sa stock coolerom, a temperatura nije prelazila 33°C ni nakon sat vremena DOOM-a 3. Ne znam da li će ploča htjet dalje od 300MHz FSB, probati ću iako sam čuo da neće...

Proc je ludilo... WinXP rade fluidnije, kao da disk brže učitava... responzivniji su (iako, ulogu sigurno ima i 2gige naspram priješnjih 1gige memorije). U Doom3 FPS mi je zabijen u 60 (99% vremena, povremeno padne na 54 ) na 1280x1024 "ultra details", dok je prije sa Bartonom konstantno oscilirao između 35 i 60. Pacific Fightersi isto rade značajno brže i to na 1280x960 sa 16xAF i max. detaljima(čak radi ok i na "perfect land detail"), a prije nisu radili fluidno ni na 800x600 low details. Ubilo ih zastajkivanje u bitkama, a ni let nad čistim morem kod perfect detalja nije bio baš fluidan...sada je FPS count u tom nadlijetanju mora odletio u nebesa i kreće se od 60 do 80 (prije valjda 23-24). I sada nema više padanja ispod 10FPS u scenariju kad ima puno brodova, aviona i hrpetine metaka... sad se sve drži iznad 30FPS... ponekad na tren-dva padne na 23-25FPS, ali zanemarivo tj. ne narušava bitno igrivost.

Ma proc je ludilo... puca od snage... i overclockabilnosti

Uglavnom, to je koliko sam uspio provjeriti jučer u par sati... više nisam stigao, bila je već ponoć Sad me nema doma do nedjelje navečer... DAMN... a ja bi ga bas testirao

Uglavnom.. proc je beštija samo takva...

JC Denton je offline   Reply With Quote