View Single Post
Staro 25.03.2007., 05:09   #7
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mislave, vrlo dobra solucija sam pitanje je ima li tu na forumu takvih dobrih dušica. Ako slučajno bude šta od toga(čisto ne vjerujem), evo navest ću ta 4 moda pa vi zaključite koji je najbolji odnosno najisplativiji. SuperTiling, Split frame rendering, Alternate frame rendering i Crossfire super AA.
SuperTiling dijeli ekran na manje kvadratiće slične šahovskoj ploči. On podržava rad sa svim Direct3D aplikacijama, ali ne i sa OpenGL aplikacijama. Ovo je najsporiji način rada te se pretpostavlja da daje snagu od svega 1.15x snage jedne kartice.
Split frame rendering horizontalno dijeli ekran na dva jednaka ajmo reć pravugaoinika. Svaka grafička kartica obrađuje po jedan pravugaoinik. Ovo je najčešći način rada sa OpenGL aplikacijama. Nažalost performanse su u rangu sa SuperTiling-om.
Alternate frame rendering omogućuje da jedna grafička kartica obrađuje parne dok druga neparne FPS-ove. Ovaj način rada daje najbolje performanse.
Crossfire super AA nije dizajniran da bi povećao perfomanse, već da bi poboljšao kvalitetu prikaza u 3D aplikacijama. Ovaj mod udvostručuje AA bez gubitka perfomansi.
Evo napiso sam i koji je najbolji... Kod SLI-ja je pak slično ali nije isto. Isto ima 4 moda.