View Single Post
Staro 23.03.2007., 18:55   #9
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Fera_os Pregled postova
Zanima me bi li mi bilo bolje da ja flasham svoj BIOS iako je od rujna prošle godine?? Na čemu bih dobio i molio bih postupak i neki savjet što recimo ni slučajno ne smijem napravit. I još me zanima što da upišem u google da bi pronašao svoju verziju BIOS-a za upgrade. Trenutno imam AMI bios.(I molim da mi ne odgovarate, čemu sad flash?? Ili u tom smislu)
Zahvaljujem unaprijed
Ovisi što bi dobio, provjeri na stranicama proizvođača kakvih ima poboljšanja. Ako te zanimaju opcije vezane uz OC, nekako sumnjam da su dodali nešto novo, ali svakako provjeri
Vjerojatno ispravljeni neki bugovi (ili dodani novi ), poboljšana kompatibilnost i slično. Na ASRockovoj stranici bi trebali biti alat za flash i BIOS.
Ne smiješ ugasiti ili restartati računalo dok flasha BIOS i pomoliti se da neće pasti napon
Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Joj da bar ja imam muda flashat svoj bios, možda bi mi 3dČmark06 proradio!

Bojim se da bum satro komp ako ga odem flashati

Kaj ak zezneš matičnu kod flashanja? Ak je pod garancijom, se da spasiti i za koliko para kod ovlaštenog servisera (Ve-Mil)?
Ak' zezneš, komp ti se neće bootati, premda i za to ima spasa. Dio BIOS-a se ne flasha i on služi kao backup u slučaju da se zariba (ne znam kako se takva funkcija poziva, ali postoji) ili reprogramiranje (ako se EEPROM može izvaditi, tj. nije zalemljen na ploču).

Ja sam flashao na desetke ploča i od dosta proizvođača (Asus, Abit, Gigabyte, Epox...), na puno socketa od socketa 370 pa sve do modernih 939 i LGA775 i nikada nije bilo problema...
Samo ne smije nestati struje ili se restartati komp. I naravno ne flashati krivi BIOS.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote