View Single Post
Staro 19.03.2007., 11:45   #59
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Za Domy_os-a

Vidim da si me puno citirao Uglavnom ja sam ispričao kak se meni to dešavalo!

1)
Citiraj:
Zašto bi bile zahebane? Koristiš disketu s driverima za hrvatsku tipkovnicu koju može kreirati ME...
Tipke u DOS-u (uđem sa BootDisk Win98 ali imam XP snimljen) su mi totalno zbrčkane (raspored tipki je promjenjen), a to je ista BootDisketa s kojom su tipke bile dobre kada sam imao instaliran Win98!

2)
Citiraj:
Baš i nije određeno prema spajanju komponenata nego prema tome što DOS prepoznaje. Ono što prepozna će rasporediti na svako slovo. Ako ti je cijeli disk u NTFS-u i imaš samo jedan CD/DVD uređaj, disk uopće neće biti prepoznat dok će ti optika biti pod D: jer će na C: učitati RAM drive (ako ga ima). A: i B: su rezervirani za floppy. Osim toga, CD/DVD driver ti kod bootanja u DOS ispiše na koje slovo je stavio optiku tako da ne treba isprobavati.
Nisam niti mislio da se komponente dodjeljuju određenom slovu (C, D, E...) određenim spajanjem na matičnu, samo sam rekao da ti nemaš kontrolu nad tim gdje bu to DOS stavio i da nemreš mjenjati ono kak je DOS odlučio!

3)
Citiraj:
Nemoj se uopće opterećivati time, totalno nebitno...
Ne brini ne opterečujem se ja time, ali sam naviknuo da mi je DVD zadnji (E), a HDD particija (D)! Sad se znam zabunit kod browse-anja i kliknuti na DVD umjesto na HDD

4)
Citiraj:
Ne, ne i ne... Windowse ne smiješ instalirati na jednom kompu i onda ih koristiti na drugom jer se oni tijekom instalacije prilagode komponentama na kojima su instalirani tako da na drugom kompu neće raditi. U najboljem slučaju će raditi, ali uvijek će biti nekih grešaka.
E ovdje sam se ja iskreno zeznuo, napisao sam jedno, mislio sam drugo! Mislio sam da snimi na drugom kompu Windowse (da vidi da je sve u redu sa HDD-om) i onda da kad vrati u novi komp HDD da ima barem Windowse za početak i nakon toga mislio sam da bi trebalo drugačije bootat jer je ako ništa drugo novi HDD bio barem jedan put formatiran (nije potpuno novi)! To je bila samo opcija jer je čovijek već polako bio očajan!

I to je to! Nisam htjeo čovjeka zeznuti niti u jednom trenutku ali neke stvari ispadnu kak ispadnu jer nemreš ovdje objasniti kaj želiš kao npr. u pravom životu uz kavicu!

Pozdrav!
Bartuc je offline   Reply With Quote