View Single Post
Staro 19.03.2007., 09:34   #56
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Drago mi je što si riješio problem. Vidio sam samo prvih par postova, kasnije sam otišao na roštilj i pijanku zbog rođendana. Nisam mogao izdržati, a da te ne upozorim na neke stvari...

Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
Ma Pioneer nije kriv, ja ga imam i savršen je. Tih, brz, i čita sve i svašta (nikad nisam imao problema)!

Još jedna solucija, ali teško izvediva

Ako imaš slučajno Boot Disketu od Windows 98, stavi je u komp i došel buš u DOS od tih Windowsa ali... Sve komande su ti zahebane (raspored tipki) i namučil buš se da dođeš u CD i upišeš install! Ja sam na taj način formatiral i snimal WindowsXP kad je tek izašao jer nisam tad još znao za "Boot From CD" Znam da je ovo već extrem help ali ako pomogne super, ja sam na taj način desetak puta reinstalirao windowse
Zašto bi bile zahebane? Koristiš disketu s driverima za hrvatsku tipkovnicu koju može kreirati ME...

Citiraj:
Autor Poggiali Pregled postova
ZAtim se sjetio da probam od ploče stavt cd, i vidi vraga on se pokrene i dobim sljedeče : "Welcome to asus motherboard make disk for DOS menu"
a) Make Intel ICH 8 32 bit AHCI/RAID driver disk
b) - || - 64 bit - || -
c) JMIcron JMB 36 X 32 bit AHCI/RAID Driver
d) - || - 64 bit - || -
e) JMicron 32 bit Vista AHCI/RAID driver
f) - || - 64 bit - || -
g) Free DOS Command Prompt

I sad uopče neznam čemu to služi

stisnem g) i izbaci mi ono C:\> tak neš
Proizvođač je na CD od ploče odlučio staviti mogućnost kreiranja diskete sa SATA/RAID driverima pa ti se zato pojavio taj izbornik. Ovisno o tome koji OS i kontroler koristiš, tako ćeš odabrati pravu opciju. Npr., ako imaš 32-bitni XP i disk spojen na Intelov kontroler, odabrat ćeš opciju pod a).

To je dosta zgodno ako moraš instalirati OS na svoj komp, a nemaš priliku nigdje drugdje napraviti tu disketu s driverima pa onda ubaciš taj CD.

Citiraj:
Ti u DOS-u ne namještaš gdje ti je DVD/CD, to ti je već određeno otkako si spojio komponente u komp! Znači moraš skužiti kojem slovu je dodjeljen DVD/CD te uči u njega i napisati ime .exe file-a (bez .exe) koji je zaslužan za pokretanje instalacije windowsa, sve file-ove na cd-u možeš viditi tako da napišeš dir i pukneš enter!
Baš i nije određeno prema spajanju komponenata nego prema tome što DOS prepoznaje. Ono što prepozna će rasporediti na svako slovo. Ako ti je cijeli disk u NTFS-u i imaš samo jedan CD/DVD uređaj, disk uopće neće biti prepoznat dok će ti optika biti pod D: jer će na C: učitati RAM drive (ako ga ima). A: i B: su rezervirani za floppy. Osim toga, CD/DVD driver ti kod bootanja u DOS ispiše na koje slovo je stavio optiku tako da ne treba isprobavati.

sam otišao na roštilj i pijanku zbog rođendana. Nisam mogao izdržati, a da te ne upozorim na neke stvari...

Citiraj:
ZAtim se sjetio da probam od ploče stavt cd, i vidi vraga on se pokrene i dobim sljedeče : "Welcome to asus motherboard make disk for DOS menu"
a) Make Intel ICH 8 32 bit AHCI/RAID driver disk
b) - || - 64 bit - || -
c) JMIcron JMB 36 X 32 bit AHCI/RAID Driver
d) - || - 64 bit - || -
e) JMicron 32 bit Vista AHCI/RAID driver
f) - || - 64 bit - || -
g) Free DOS Command Prompt

I sad uopče neznam čemu to služi

stisnem g) i izbaci mi ono C:\> tak neš
Proizvođač je na CD od ploče odlučio staviti mogućnost kreiranja diskete sa SATA/RAID driverima pa ti se zato pojavio taj izbornik. Ovisno o tome koji OS i kontroler koristiš, tako ćeš odabrati pravu opciju. Npr., ako imaš 32-bitni XP i disk spojen na Intelov kontroler, odabrat ćeš opciju pod a).

To je dosta zgodno ako moraš instalirati OS na svoj komp, a nemaš priliku nigdje drugdje napraviti tu disketu s driverima pa onda ubaciš taj CD.

Citiraj:
Evo meni je također, otkako sam prešao na SATA HDD, DVD-ROM na d:\ dok mi je druga particija diska na žalost na e:\ (ne znam kako to ispraviti)! Ali kad se navikenš nemaš frke!
Nemoj se uopće opterećivati time, totalno nebitno...

Citiraj:
PS jumper na hdd-u je stavljen na - limit to1.5 gb/s operation
a ako se makne je 3 gb/s operation.
Kak treba bit?
Ovisi kako ti radi kontroler, s jumperom će biti u SATA 1.0 modu, a bez jumpera u SATA 2.0.

Citiraj:
Ovak Poggiali, pošto imaš dva kompa (nadam se da drugi nije laptop), stavi novi HDD u drugi komp i instaliraj windowse na njega (ako je ikako moguče). Kad su Windowsi gotovi, vrati HDD u novi komp i dalje snimaj drivere i sve!
Ne, ne i ne... Windowse ne smiješ instalirati na jednom kompu i onda ih koristiti na drugom jer se oni tijekom instalacije prilagode komponentama na kojima su instalirani tako da na drugom kompu neće raditi. U najboljem slučaju će raditi, ali uvijek će biti nekih grešaka.

Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
A o cem ti???

Pa bez obzira na to kaj on to tak napravi windowsi mu nece vidit disk veci od 130 Gb, dok god ne instalira SP2.

S obzirom da nemas ogrinalne windowse onda ne mozes instalirat SP2 (doduse moze se, al se o tom ne smije tu pricat).

Ljepo ti odi na Seagate stranicu, nadji svoj disk i skini si patch za windowse da prepoznaju veci disk!.
Može staviti i SP1a, nije bitno, u oba imaš omogućenu 48-bitno LBA adresiranje. Ako ne možeš instalirati SP, ovdje imaš upute kako to dodati bez instalacije SP-a...

http://support.microsoft.com/?id=303013

Citiraj:
Problem je to da sa WinXP om nema više fdisk opcije, drukčije se zove i totalno je teško raditi u njoj (osim u Win98)!
Kakve veze ima što Windows XP nema fdisk-a? Boota se u DOS i normalno koristiš fdisk bez obzira na XP ili bilo koji drugi OS. Jedini problem će biti što fdisk odnosno DOS ne čita NTFS. Mislim da se to može srediti dodatnim driverima, ali nisam isprobavao jer mi ne treba.
domy_os je offline   Reply With Quote