View Single Post
Staro 19.03.2007., 00:23   #8
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor dark maxa Pregled postova
Samsung 225BW ima DVI i D-Sub ulaze isto kao i 226BW. BenQ FP222Wa nema DVI, ali postoji model bez ovog "a" na kraju, dakle FP222W koji ima DVI priključak. Takođe mislim da i FS ima varijantu monitora sa DVI, ali je na žalost nema na nažem tržištu. Počeo je trend izbacivanja DVI ulaza samo zbog carine, ali mislim da ne znači da su to krš monitori, nego im je samo izbačen DVI zbog "pravnih", a ne tehničkih razloga.
Mislim da to gledas s krive strane. Najjeftiniji monitori nikad ni nisu imali DVI-je da bi se DVI izbacivao iz njih ili jos gore da je tek poceo trend izbacivanja. Bez obzira na cijene od preko 2.000 kuna, spominjani monitori su najjeftiniji monitori u klasi.

Stvar je i vise nego jasna - rijec je o najjeftinijim mogucim monitorima i zbog cega bi onda proizvodjaci ubacivali DVI da im rade konkurenciju skupljim monitorima s DVI-jem i jos k tome dizali cijenu proizvodnje za par kuna/eura? Pa neces sva ona napredna elektronicka sranja kakve imaju Mercedes i BMW naci na jednom Fiatu, ne? Tu nema niceg neobicnog ni cudnog. DVI im nije ugradjen zbog politickih i ekonomskih razloga, a ne pravnih.

BTW ne kuzim ovo - zbog carine - sto si time htio reci? Na monitore s DVI-jem se placa nekakva carina!?
MaxB je offline   Reply With Quote