View Single Post
Staro 18.03.2007., 19:19   #1
dark maxa
Registered User

dark maxa's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Wink Pomoć pri izboru 22" wide

Pozdrav svima na forumu, ovo je moj prvi post.
Razmišljam se oko nekoliko (jeftinijih) 22" wide monitora i nikako ne mogu da prelomim.
U pitanju su sledeći monitori:
Fujitsu-Siemens L22-1W
Samsung 225BW
Benq FP222Wa

Po ovom testu sa francuskog sajta 6 TFT 22" wide monitora (linik našao na ovom forumu) kažu da je FS L22-1W po svemu ravan Samsungu 225BW, jedino je na strani Samsunga ergonomija, tj. najviše to što ima podešavanje po visini, što meni i nije nešto potrebno, pa mi je FS favorit. Ono što me muči kod tog monitora i što me sprečava da ga kupim još koliko sutra, je to što nema DVI.
Čitao sam dosta na ovom i drugim forumima, neko kaže razlika između D-Sub i DVI je neprimetna, a ima i onih koji tvrde da je razlika ogromna, a pošto lično nisam imao prilike da uporedim, totalno sam zbunjen. Takođe mi nije jasno čemu služe dva D-Sub ulaza na FS monitoru, tj. koja je prednost u odnosu na na monitore sa samo jednim D-Sub ulazom?
Samsung je nešto skuplji, ali u toj opciji vidim ipak neku sigurnost, ipak je daleko rasprostranjeniji i mnogo više testiran proizvod od FS.
BenQ FP222Wa kao najjeftinija varijanta, čak sumnjivo jeftina, ali opet primamljiva baš zbog cene i nekih testova po netu gde su utisci prosečni.

Ako bi neko mogao nekim predlogom ili sugestijom da mi pomogne da se odlučim, bio bih veoma zahvalan.
dark maxa je offline   Reply With Quote