View Single Post
Staro 26.11.2003., 19:20   #20
Shteff
Premium
Moj komp

Shteff's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
ljudi amperaze kod elektronickih komponenata se bas ne racunaju pao P=U*I...treba puno toga unutra dodati...

tih 40A je unutar jezgre i svih vodova bla bla bla UKUPNO...ulazna je puno puno manja...

i druga svtar koje se ja sjecam je da se jako malo puta struja spominjala u elektronici...uvijek naponi,otpori i ostatak drustva..a kad bi i uletila su bili nekakvi 10^-6 Amperi...
Nema tu puno mudrosti, pri naponu od 1,65V, kroz procesor protječe upravo tih 40-tak Ampera struje! Budući da se radi o jakoj struji ona se dovodi na više nožica procesora zbog povećanja presjeka vodova. Napon od 1,65V se dobije pomoću softverski upravljanog stabilizatora na matičnoj, njemu je ulazni napon 3.3V iz kištre napajanja. Pošto je tu napon duplo veći, jakost struje je upola manja – 20A, toliko recimo može dati na 3,3V moje 300Watno napajanje. Struje su jebačke pa treba obratiti pažnju na kvalitetu recimo onog ATX konektora, ako se recimo tu negdje pojavi slabi kontakt doći će do velikog pada i nestabilnosti napona na jezgri, samim time i do nestabilnosti u radu računala.

Zadnje izmijenjeno od: Shteff. 26.11.2003. u 19:42.
Shteff je offline   Reply With Quote