Tema: clock@?
View Single Post
Staro 25.11.2003., 15:56   #35
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ok, vidim da smo zašli u "tko ima jačeg" vode. Živi brzo, umri mlad i ostavi lijep leš...
Ako je za kurčit se okolo kako si ocao i tako super konfu, ok, ako te to baš pali. Meni, komp služi za raditi i igrati se, a dok sve radi glatko, živo me zaboli jel imam proc na 2.8 ili 3 GHz.
Corsair i slične memorije više bi uzeo radi stabilnosti i pouzdanosti, ali to što se odlično OCaju bi mi bio samo bonus. Ali, sto ljudi, sto ćudi.
A što se tiče skraćivanja vijeka komponenti, mislim na ono "bijeli dim" skraćivanje, ne to što će radit 10 ili 50 posto kraće od predviđenog vremena.
A da li vidiš neku razliku što će ti se kodirati nešto 30 ili 32 minute ili što ćeš imati 100, a ne 108 frameova u igri. Automatski kod veće brzine, komponente se više griju, što dovodi do potrebe za boljim hlađenjem što rezultira sa više ventova i više buke (svaka čast vodenom ). Meni, stabilnost i pouzdanost, a ako ekipa hoće OC-at komp od 10000 kn, neka izvoli, ali neka ne dođe na forum sa žalopojkama kako smo mi krivi jer smo ih nagovorili da OC-aju kad nešto skure.
BTW, razlika između auta i kompova je u tome da još uvijek nema varijabilnih taktova proceva kod Athlona i običnih Pentiuma 4 pa da proc radi na pol GHz kad se niš ne radi, ali kad je zahtjevnije da opali 5 GHz, pa dokle ide. Ovdje ako se boota na 3 GHz, on radi na 3 Ghz dok se ne izgasi. A što se tiče pretjecanja na autoputu sa odblokiranim autom, isto je do 250 km/h kao i sa zablokiranim. Nije ista stvar elektronska i mehanička blokada (kao kod skutera i motora). A ako ideš 300 na sat po autoputu, baš me zanima koliki ti je predviđeni vijek trajanja. Zato, ako ne znaš što radiš, prste k sebi, da ne bi bilo "nismo znali"!:burn:
Sky je offline   Reply With Quote