View Single Post
Staro 14.03.2007., 13:28   #23
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@Rak

Slazem se sa tobom da C: odnosno sistem particija ne bi smjela biti veca od 10GB, jer takvu postavku vec godinama koristim kada je rijec o XP-u i također znam da sve povise 10GB za XP nije dobro. Ali sada nam je na vrata pokucala Vista i kada sam ju isao instalirati, bilo je potrebno 8GB slobodnog prostora i zato mislim napraviti sistemsku od 20GB (15GB mi se cini malo, a 30GB previse)...

Također prakticiram odvajanje svega ostaloga na druge particije. Tj. igre i programe na drugu particiju, a treca i ujedno i zadnja mi sluzi za multimediju. Jer nasao sam se mali milijun puta da se windoze shebu i na ovaj nacin mi je reinstalacija najbezbolnija...

E sad, ako nije problem da mi malo pojasnis tu SWAP particiju. Moram priznat da to nisam nikad radio ni koristio. Tko, sto, zasto, kako... i na kraju koliko: 1.5-2 megabajta ili gigabajta...?

I jos nesto. Jednom davno na jednom kolegiju na fakultetu, profesor je izricito naglasio kako on nikada nije, a isto tako i nama savjetuje, koristio windows defragmentaciju. Do tada sam ja skoro svakih mjesec dana redovno defragmentirao disk.

@Rak

kad si rekao da fragmentacija ubija brzinu, dal si zbilja mislio da sami cin defragmentacije nije dobar ili pak da treba defragmentirati da bi se cijela stvar ubrzala. Malo sam

P.S. - ovo FJBG znaci Fak Ju Bil Gejts ??