View Single Post
Staro 14.03.2007., 03:38   #16
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ako kupujes nove djelove nebi bilo lose uzeti bolju maticnu (s kvalitetnijim chipsetom) plocu iako ce i ovako nesto odraditi posao, ali ipak je to centralni dio racunala preko kojega sve ide. Osobno nebi isao na via chipset za intela, danas se za prilicno male novce moze dobiti i865 ili i915 ploca zavisi da li ti treba agp ili pcie (s obzirom na tvoju graficku ocito agp)

Ok solucija bi bilo neko AMD rjesenje, neki sempron posto su prilicno brzi a stvarno bagatela + dobra ploca.

mozes razmislit cak i o integriranoj grafickoj na ploci (ima ju i ploca koju si sam naveo) pa da svoju prodas (pretpostavljam da bi dobio bar 200-tinjak kn za nju), za te novce uzmes 512mb rama vise i kompjuter ce raditi bolje ako vec u pocetku nisi uzeo gigabajt

E da, ako uzimas p4 630, on ima HT i samim time radi osjetno bolje s vise aplikacija u isto vrijeme od primjerice athlona64 dok je samo izvodenje istih sporije, ali prebacivanje medu njima je drasticno ugodnije (primjerice nekoliko excel tablica, photoshop i firefox popaljeni i koriste se u isto vrijeme). HyperThreading simulira dvojezgreni procesor u neku ruku. Prilicno zgodan feature imho

A sto se stekanja tice, to moze biti do procesora, diska, ploce.. Proc ti moze djelomicno otici kvragu usljed pregrijavanja, na ploci mogu otici kontakti pa da zeza, disk moze biti na izdisaju itd. Sudeci po komponentama, sve je dosta staro tako da je sve od toga moguce. Jedino sto bi mogao je isprobati mjenjanjem komponenti ako imas nekog prijatelja sa slicnom konfiguracijom. Mjenjanje diska i/li proca traje po par minuta svega.

Iako bi ja osobno kupio sve novo, ovo staro prodao i miran si 3 godine kolko traju garancije minimalno! Razliku u cijeni si vjerojatno mozes priustit, ako nista drugo na par rata, a imas i brzi komp odma!

EDIT:
e da, pogledaj si cooler na procesoru, moj p4 stari je zezao jer je cooler bio prepun prasine pa kad se pregrijao se sam uspori da nebi izgorio, medutim s northwoodima je problem bio da dugo nije pustao to preskakanje taktova i stekao bi kao lud kod bilo cega. Koliko god banalno zvucalo, provjeri za svaki slucaj

Zadnje izmijenjeno od: antrax. 14.03.2007. u 03:56.
antrax je offline   Reply With Quote