Radi se o ploči iz naslova, na njoj je E6300, giga elixir 667 rama, seagate 7200.10 320GB i gainward 7600 GS. Evo ovako: frend je kupovao novi komp i rekao sam nek uzme gigabyte ds3 i kingmax 667, ali tamo gdje je kupovao su mu uvalili ovu ploču koja je IMHO dosta lošija od gigabytice a nju nisu imali, no dosta o tome, sad na problem - windowse su mu vec instalirali, ali brat njegov je htio sam formatirati i instalirate friške windowse - krenuo on i stane mu instalacija. Sad sam nakon njega i ja probavao, stavio i sata drivere na disketu itd i opet samo stane i nikud dalje... Nakon toga sam, jer nakon restarta nije bilo slike, ugasio komp i pri ponovnom paljenju u biosu stavio load optimized defaults i sad više neće ni bootati ko da nema dvdrw, a i floppy isto tako ne vidi (usb floppy).
Pitanje:
1. Što trebam u BIOSU ukljuciti/iskljuciti da opet dobijem dvdrw i da boota sa cd-a?
2. Kako namjestiti postavke u biosu da mogu normalno instalirati windowse (uz pomoc sata drivera) - ova ploča ima neki JMicron sata ide kontroler (ili obrnuto).
Ovo mi je prilično hitno - zahvaljujem na svakoj pomoći