Tema: Hladni lem?
View Single Post
Staro 12.03.2007., 21:33   #3
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kao prvo hvala, ovo je jako detaljno objašnjenje dosta toga što nisam znao...

A od stvari što sam znao, znao sam da ostale komponente rade... jednio još procesor nisam izvadio a to sad baš i nisam u mogućnosti...

Uglavnom, na činjenicu da se radi o hladnom lemu, došao sam analizom svih kombinacija koje si već naveo... sve komponente (osim proca i matične) sam probao u drugom stroju... Danas sam sa kolegama na poslu raspravljao o tome i jedino novo što do sad nisam zaključio i pokušao riješiti je hladni lem, ili proboj matičnjare na ploču... do toga me dovelo izbijanje "signala" na ekran sa crnom slikom, smetnje na signalu kućne televizije kad priključim antenu (za pci tv) i činjenica da se "čuju" šumovi kad konektor od zvučnika prislonim na pozadinu kućišta...

Probao sam 2 napajanja, 2 diska, 2 grafičke, 2 kućišta, 2 dvd-rw i kombinaciju sa ili bez pci-e naprava... prošli put kad sam imao rošade po tom compu, nije radio dok je bio zagrijan (instalacije su failale over n' over again, daklem bio je topal) i sutra ujutro odmah iz prve... "no problem" instalacija...

ovaj put tek kad se zagrijao... (dok je kućište bilo otvoreno sve je bilo cool... naravno dok ga nisam zatvorio ) stvarno više ne znam... iako se znao nekad smrznuti, nisam bio uvjeren da je nešto gadno...

Tako da sam pomislio da je uistinu nešto sa lemom... i ono do čega sam htio zapravo pitati je, što mislite, da li bi situaciju mogla poboljšati akcija odvajanja matične od kućišta setom ... (u nas se zovu šajbe) distancera? Ne mislim na one stadnalone distancere, nosače matične, već da ove "klasične" vijke odvojim od ploče postavljanjem "tankih matica bez navoja" (sigurno je moj naziv užasno glup al boljeg od šajba se trenutno ne mogu sjetiti) napravljenih od izolacijskog materijala... koliko bi to, i da li bi to, moglo popraviti situaciju?

LP...