View Single Post
Staro 10.03.2007., 21:18   #22
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Što se tiče Prefetcha tu se ne slažem zato jer se Prefetch čisti sam automatski od fileova koji su stari više od xxx dana (ne znam točno koliko) a nisu korišteni! Ako ga kontinuirano brišete dobit čete nešto više memorijskih resursa ali ne dovoljno da ga se isplati brisati!

Što se virtualne memorije tiče, nju je poželjno manualno namjestiti ukoliko imate 512 i manje Mb-RAM-a! Ako imate gigabajt i više memorije, uglavnom nema potrebe za tim jer ne dobivate gotovo ništa!

Zašto sa 512Mb i manje?...

Zato jer neke zahtjevnije aplikacije/igre zahtjevaju npr. 1Gb memorije te se ne želi pokrenuti ako računalo ne zadovoljava taj uvjet. Onda se dodaje virtualna memorija računalu kako bi se "zeznula" ta aplikacija/igra te se ipak na kraju pokrenula! Neke zahtjevnije igre npr. zahtjevaju za pokretanje velike količine memorije makar im nije potrebna ta količina za solidan rad! Primjer takve igre je Quake 4, ako imate malo memorije na računalu (512 ili manje) onda morate dodati dovoljnu količinu virtualne memorije kako bi se igra uopče pokrenula!

Baš zbog takvih stvari sam naveo u prvom postu da se nije potrebno igrati sa virtualnom memorijom jer WinXP sasvim dobro upravlja njome (nije idealno kao manualan rad sa njome ali nije niti loše)!
Bartuc je offline   Reply With Quote