Pozdrav svima!
Trebam malu pomoć tj. potvrdu stanja. Došao mi na servis komp koji je navodno tjednima znao zafrkavati (gasiti se iz čista mira), da bi odjednom potpuno stao i nema slike. Dobro, pregledao ja i utvrdim slijedeće: Čim se komp spoji na struju, ventilator od proca počne se vrtiti (čini mi se, ne punom brzinom), upalim ga i u biti ništa se ne događa, slike nema nikakve, nikakav beep se ne čuje iz matične itd. Zamijenim napajanje ispravnim, simptomi slični: čim priključim strujni kabel ventilator se zavrti (ovaj put punom brzinom), ledica na matičnoj zasvijetli (ona što pokazuje da je ploča na standby naponu), upalim i opet se ništa ne događa (osim što se ovaj i dalje vrti...). Probam zamijeniti grafu, memoriju i proc - situacija ista. Sve je dobro spojeno, tako da u tome nije stvar. Matična je inače Asus A7N8X (ako je to uopće bitno). BTW, od dva optikanera jedan je izgleda također crknio jer ne reagira (ne otvara ladicu). Dakle, pitanje, je li matična definitivno crkla ili može biti još nešto drugo? Nemam nažalost drugu socketA matičnu pa da isprobam. Hvala unaprijed na odgovorima.