View Single Post
Staro 07.03.2007., 00:15   #19
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Jamstvo je jedno, MTBF je drugo, vijek trajanja trece.

Naime, jedino se IBM davno usudio javno objaviti da je pravilna uporaba diska do 10 sati dnevno (za consumer klasu), ostali to obicno ne objavljuju, ali objave (naravno, na specificnim skolovanjima i specificnom krugu ljudi koji znaju sto se zbiva) da je ES klasa, za razliku od onih drugih, namijenjena za rad 24/7.

Inace, kad bi MTBF bio ikakva relevatna cinjenica ne bih imao lager pun raznih diskova, apsolutno svih tipova, velicina, form factora i brzina vrtnje.
Vidim da se razumijemo...

Ali da, znam na što ciljaš ima diskova koji su napravljeni da rade 8sati tj 10ak sati i onih koji su namjenjeni da rade 24sata, tj bolje rečeno da su uključeni 24 sata i ja respektiram to, ako rikne od "nepravilnog" korištenja to je onda nešto drugo... Ali ja nisam imao štetu na (svom) disku već valjda 7-8g od kad sam imao kištru punu onih prokletih Caviara i to nažalost uglavnom svojih i od susjeda kojima sam ja održavao (i nabavljao) kante...

Od onda zlatno pravilo - ne nabavljaj ništa rodbini i susjedima...

Natznam, možda je u pitanju sreća, možda to što se ja ipak brinem da su radni uvjeti za sve komonente prihvatljivi i ne preseravam se s njima (uglavnom - postoje nekad i iznimke ) tjerajući ih u neke bjesne radne okolnosti ili zato što ih mjenjam uglavnom kad istekne garancija ali stvarno nikad problema iako znam nekad odvaliti i po par tj da se ne gasi komp, ali ipak s obzirom da je podešeno u power savingu da se dikovi gase nakon 5min idlea nisu oni baš uvjek niti upaljeni za vrijeme rada...