View Single Post
Staro 19.11.2003., 14:45   #42
Andjelko
Premium

Datum registracije: Oct 2001
Talking B-tržište

Vidim kako je rasprava krenula u bezveznom smjeru. Kao da živimo na Marsu. Još samo treba pričati o GMO stvarima i slično.

Tu smo i to je tako. Ve-Mil mi nije bilo ni na kraj pameti preporučiti, niti bilo koga, jerbo nisam sponzoriran... no ipak treba vjerovati sebi i na fin ili grub način doći do rezultata.

Inače JMBG je protuzakonito zahtijevati i to bi im se moglo gadno vratiti. S druge strane, nisu skupi i, premda kompliciraju bez veze, voljni su mijenjati šrot dok ne dobiješ željeno. Tako sam se 3 puta vraćao po CDRW, na kraju je bilo sve u redu, a meni lakše nego izlet u inozemstvo.

Dakle(m) u ovoj situaciji, kada se ne poštuju standardi, norme i ostalo - uputno je biti vješt kupac ... malo paradoksalno, obično je riječ o vještim trgovcima.

Usput, pogledajte produžnu vrpcu, onu kojom vodite 230V do kante i ostalog, ima li sve ateste, a najbolje otkinuti komadić razvodne kutije, također izolacije sa priljučnog kablela i pokušati zapaliti upaljačem. Ako nastavi goriti, bacajte to odmah, mora biti samogaseća izolacija, kada maknete plamen, mora se odmah, uz nešto dima, ugasiti .
To izgleda sitnica, ali požar je odvratan. A vidio sam na pola mjesta upravo ta čuda lijepo, po podu u blizini pamučnog tepiha.
Samo jedan vid grubog kršenja tehničkih normi, ne bih se usudio reći standarda jer bivši JUS = prepisani DIN to nije dozvoljavao, kasnije HRS, a eto sada falabogu hrlimo u Evropu sa ISO bla, bla...

Kako sam davno polagao državni iz elektrostruke, mogao bih pričati romane. Uglavnom, norme su znatno oštrije danas, a kupujemo uglavnom zadnji bofl, šrot, punch-off i ima još ohoho naziva za smeće.

Zato - malo pameti kod kupovine nije suvišno, dapače (yes-little-duck), inače zlo i naopako (evil-and-upside-down ili 666&999).

Ne računati na sreću, koji put bog čuva pijane, budale i malu djecu