Router Edimax 6104, klasika wan+4 lan, nije wireless
Modem Siemens 010
E sad...
Spojim sve kako spada, modem u wan, pc1 u lan1, pc2 u lan2.
Kako mi je ovo prvi puta da to spajam, gledao sam tutorijale po netu, kako to spojiti i pise da trebam sam dodijeliti IP adrese prvom i drugom racunalu, gateway da bude defaultni IP od routera i DNSovi od ISPa.
Sve ok, sve jasno, napravljeno tocno kako treba...
Međutim, kad sve to pospajam i podesim, nemogu pingati router ni sa jednog racunala, dok mogu pingati racunala medusobno (kad su spojena preko routera... (?) )
Zatim sam probao soluciju, da stavim sve na auto IP, no kad sve pospajam na taj nacin, mogu pingati sve kako spada (oba racunala medusobno i sa oba racunala na router) i sve se cini ok, no onda modem uopce ne reagira i nemogu se spojiti...
Udem u router setup preko browsera, upise se username i pass, connect i kaze da se uredno spojio.
No modem stoji i uopce ne reagira, ne otvara ni jednu stranicu, kao da uopce nije ni spojen (ne svijetli ikonica u trayu...)
Probao sam DHCP on/off, firewall on/off (i u vlastiti i u routeru), mijenjao connection type (connect on demand/manual/continuous), resetirat modem i router, mijenjati IP od routera.... jos 101 opciju u routeru pokusao "palit/gasit"... nista ne pomaze.
Napominjem da su kablovi i router potpuno 100% ispravni, isprobano, modem je takoder ispravan (kad radi sam, bez routera...)
Da li ja moram modem prebaciti u router mod ? Sad radi u bridge modu po defaultu, (iako mi nema smisla prebacivati, jer cemu onda router)
Jel mozda nesto drugo trebam/mogu podesit u modemu da radi sa routerom ?
Bilo sta... ? Stvarno vise nemam ideja, mucim se 3 dana vec sa ovim lol
Hvala