Tema: aBIT NF7-SL
View Single Post
Staro 17.11.2003., 03:15   #16
LUDA
Premium
Moj komp

LUDA's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Re: aBIT NF7-SL

Citiraj:
Originally posted by Doom
Nabavio sam Abit nf7-sl matičnu. Ploča je druge verzije i ima rupe oko socketa. Procesor ču uzeti Axp 2600 (Barton) . Mene brine to što na forumima jedni govore da na ovu ploču ide Zalman 7000 A ,a drugi kažu da ne. Koliko mogu dignuti FSB , množitelj i napon. Kako prvi put overclockiram komp. bojim se da ne spržim procesor.

Istu plocu sam bacio u smece(vratio u ducan).
Stroj se rusio do bola(bez clockanja)
Komponente:ABIT NF7SL v2.0,Barton 2600,2x512 DDR 433 KINGMAX,120GB S-ata Maxtor,Gainward GF4 Ultra/750-8X XP GS 128 DDR,SB Live 5.1,napajanje 500w....zadnja verzija biosa(1.9),drivera za plocu,drivera za S-ata+svakojake kombinacije jer sam se jebao 2 tjedna da to proradi GRRRR.
A dogadjalo se slijedece:stroj se nece butati,windoze same od sebe se restartaju i chekiraju hard,plavi ekran(kojeg sam prvi put vidio na XP-u),pa ono najgore-nestajali podaci sa harda odnosno trgali se fajlovi(vezano uz to primjetio sam da se hard zna zagrijati tako da se skoro mos opeci na njega,ali to samo ponekad a imam na njemu hladnjak).U svakom slucaju najduze sto je komp radio bilo je 3 dana a onda fuccc.
Kad sam isao reklamirati plocu u redu ispred mene covjek sa istom plocom,covjek iza mene dolazi pogodite sa cim opet ista ploca,samo ja sam prosao bolje od njih jer ovaj jedan kaze da mu je ploca spalila 3 S-Ata diska i par plocica memorije(koji peh).
Eto to su moja gorka iskustva sa Abitom a volio sam tu firmu smrc.

Zadnje izmijenjeno od: LUDA. 17.11.2003. u 03:54.
LUDA je offline   Reply With Quote