View Single Post
Staro 26.02.2007., 23:53   #1
trimac
Premium

Datum registracije: Jul 2004
A64 i uklanjanje IHS-a, my 2 cents

Dakle, nije mi vrag dao mira pa sam se odlučio skinuti sa svog E3 Venice-a heatspreader s ciljem da spustim temp koji stupanj niže.
Prvo sam se iznenadio kako je zapravo lagano skinuti heatspreader. Koristio sam najobičniji žilet kojem sam jednu oštru stranu zalijepio s izolirkom da si ne odrežem prst u postupku.
Zatim, nakon što sam skinuo metalni dio sam našao da je prostor između jezgre i HS-a popunjen s cca 1-2 mm debelim slojem sive paste.
Zatim je uslijedio pokušaj da AC freezera namjestim tako da ima dobar kontakt s jezgrom. Nakon poduljeg treninga živaca sam napustio tu ideju jer nikako nisam mogao dobiti da mi baza ima dovoljno velik i ravnomjerno aspoređen pritisak na jezgru. Tako da sam na kraju napravio kompromis, očistio proc od onog gumenastog ljepila koje je držalo HS na njemu i stavio novi, tanak sloj paste između jezgre i HS-a koji je nakon što sam počistio ljepilo sjedao taman na jezgru.
Na kraju balade sam ipak uspio spustiti temperaturu kojih 5°C u load-u ali još imam HS.
Kad ulovim vremena pozabavit ću se s namještanjem hladnjaka drito na bazu, iziskuje preinake na socketu a samim time i više vremena.
Zaključak za sada: isplati se...
Rule#100
Give someone a fish, you feed him for one day. Teach him how to fish, and you lose a steady customer.

T.
trimac je offline   Reply With Quote