View Single Post
Staro 13.11.2003., 08:02   #1
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Zamjena kućišta !!

Trebalo bi biti lako izvedivo. DTK kućušte zamijeniti Codegenovim. Ali ne. Problem je montirati ploču na novo kućište, jer nema tzv. "ulaze" za graničnike, nego samo rupice promjera cca. 2.5mm. Sad, da li da proširujem te rupice, na 3 i do njih bušim veću za ulaz graničnika, ili da samo proširujem rupice pa ploču učvrstim vidama i maticama? U drugom slučaju javlja mi se problem razgraničavanja ploče i lima (cca 6-7mm), pa moram raditi graničnike kroz koje će prolaziti vida (šaraf, ili kako to već zovete).
Drugi problem javio se pri spajanju prednjih USB konektora. Na ploči imam iglice za front USB, međutim, nemaju oznaka, a konektori s kućišta, s druge strane, nisu u komadu, nego su odvojene iglice (ground, -D, +D, 5V). Uz kućište sam dobio dosta vida (šarafa), ali su za spajanje 5.25 uređaja.
Kućište sam i mijenjao iz tog razloga, što kućište ima 7 5.25 mjesta, a midi je. Inače je ok. Mada ću ipak ostaviti svoje DTK napajanje, umjesto njihovog.
Aj, ljudi, pomagajte, jer popodne to mora bit spojeno, pa makar čekićem zabijao ploču. I hvala unaprijed.