Sto se tice servera ja preferiram one od Lowpings.net (u Frankfurtu je dobar ping). Mi smo, a i neki drugi klanovi imali problema sa serverima i supportom u 1. mjesecu (mnogi su ih i napustili) ali od kad su stavili nove servere u Frankfurtu i nagradili nas sa besplatnim dodatnim mjesecima za pretrpljene psihicke bolove koje uzrokuju 7 dana bez servera i visok ping sad je sve super. Takoder u cijenu ukljucuju voice server i imaju imho najbolji admin control panel. Na njemu se stavljanje moda (power,pam, admiral),te pokretanje zeljene cod2 verzije (1.0,1.2,1.3) svodi na klikanje misem, eventualna nadogradnja i update su isti kao i na svim ostalim serverima (znaci najjednostavnije je preko FTP klijenta).
Dobri su se pokazali i slovenci slogaming i eliteplaying, te madarski obinet i nas wwwmax.
Uglavnom su tu smjesteni hrvatski cod2 klanovi.
Mozda se i Rak-ec ubaci u razgovor oni su dosta mjenjali.
Citiraj:
Autor svaboxxl
E i jos jedo pitanje! Posto nam je ovo prvi nas server koliko je to zapravo komplicirano za recimo baciti custom mape na njega,admiral mod i opcenito upravljat sa tim serverom! I jel mi trebaju neki posebni programi za to? Mislim nisam mutav ni nista nego jednostavno nisam imao priliku bavit se sa tim!
Thx
|
Ovisi od servera do servera. Neki imaju modove i confige otvorene u admiral control panelu pa preko browsera sve mijenjas. Meni se vise svida zasukati rukave i "po starinski" raditi sve preko FTP klijenta.
Vecina servera ce imati vec mod gore makar mozes uzeti i goli server. Onda samo dignes server mod gore (npr. z_svr_pam204.iwd) sto nije problem jer uz svaki mod imas i readme file s uputama.
Za samo upravljanje serverom morati ces nauciti neke naredbe, kao sto ces
morati izgubiti par noci na citanje i ucenje koja naredba sluzi cemu u server i punk buster configu.
Cekaju te i dani testiranja. Te ne zaboravi da nemaju svi modovi sve dobro rijeseno. Tako npr. u novom pam modu pozivom na dm kao game type puca rotacija i sl. no worm obecava da ce sve rijesiti u sljedecem pam-u.
Custom mape?
Moras paziti jer nisu sve za sve gametypove niti za sve modove. Ogranicenje servera je na 6 custom mapa, no ono se moze izbjeci na 2 nacina.
1. i tezi je citanje wormovog kilometarskog posta i podesavanje u skladu s njim
2. i laksi je kreiranje map packova
Kreiranje map packova?
Ne toliko slozen koliko naporan posao (poglavito zbog potrebe za testiranjem i sporim adsl uploadom).
Takoder danas se preferira koristenje posebnog direktorija za custom mod-ove i mape (neki server provideri ce ti to sami napraviti vecina nece) da si ne zatrpas main ni na serveru a ni na osobnim racunalima igraca (koji moraju te mape i vecinu modova imati i na svom racunalu), no sve ce raditi fino i bez toga.
Kad se odlucis reci pa bumo napisali nekakav vodic za kreiranje custom map packova i sl.