Pa najviše ti zavisi od samog proca. Ovi "
energy efficient" x2 procesori su se pokazali dosta ćudljivima po pitanju overclocka.
No bez obzira na tu činjenicu, teško će ti netko znati reći gdje je kraj clockabilnosti tvog proca. Neki ih natjeraju, neki nemogu sa defaulta... Dakle, morat ćeš sam saznati...
No par savjeta nije naodmet:
Pretpostavljam da imaš 3600+ X2 Windsor, ili ti ga 90nm koji radi na 2000MHz, s obzirom da se Brisbane (Amd 65nm - manja termalna displacija, korištenje polukoraka množitelja po prvi puta, manji radni takt (9.5 x 200 = 1900MHz) i veća količina L2 cache-a), još nije pojavio u Hrvatskoj - barem koliko ja znam.
Na tvoju žalost, postotak Windsor 3600- ica koje "ne idu daleko" je povelik...
No kako sam napisao, moraš sam provjerit... I 200 besplatnih MHz je nešto, zar ne? : goood :
No naravno, nadajmo se boljem. Ovdje, na forumu postoji jedan koji poteže poprilično visoko za proc u tom cijenovnom rangu... Naravno, da se pohvalim - osim Vuce, i ja sam ponosni vlasnik Windsora 3600+ X2 koji voli povuć... Imaš thumb na dnu posta.
E sad što se tiče matične... Tu bi mogao imati podosta problema kao i mnogi... No da ne ulazim u to previše:
http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=29&threadid=1908388
No, trebala bi barem do 260... Ako si veće sreće možda i dalje.
Primjerice, moj radi na 2600MHz sa 10X i 260fsb, default napon, mema na 1040MHz (2,2V) . Iber mu je 2906 stabilno al za to treba 1,475V. Govorim o čistom bios overclocku.
Ploča je privremena (Gigabyte M55S-S3), jer je DFI Infinity nF4 Ultra na moju veliku žalost završio u servisu. No kao što vidiš, i prilično jeftina ploča može solidno potegnut...
Dakle, tipkovnicu u ruke, kažiprst na tipku DEL i deri
PS. Ako proc neide daleko putem Biosa, potjeraj ga Clockgen-om u Windowsima. I moja iskrena preporuka - 260 x 10, 1,300V - dovoljno brzo, a još uvijek ne pre-vruće.
EDIT: ovaj super pi rezultat je sa niže frenkve, na 2906 ga nisam još stigao vrtit... Screenshot uzet prije pokretanja da imam slikanu rezu jer sam se bojao restarta. Ako nekog zanima, izvrtit ću ga. A ak prođe 3,0GHz...