Ja sam obozavatelj cijelog serijala, posebno Shoguna i igrao sam ih sve, i to je jedena od rijetkih igra koju igram doslovno od kad izade do sljedeceg nastavka. Medieval 2 je odlican. Trenutno rasturam Maure sa Spanjolcima.
No ja sam malo sitnicav i smetaju me par stvari. Grafika u novom nastavku je fantasticna i vidi se da se na tome najvise radilo. Koliko god je to dobro ima i losu stranu. Uzelo je ocito previse vremena Crative assemblyu i nisu ispravili nekoliko sitnica.
- Prva je umjetna inteligencija protivnika koja je prilicno losa:
Primjer: rasturili su mi prvu liniju obrane dvorca i meni je ostao samo general. Povukao sam ga u unutarnje zidine i 20 minuta su se oni grupirali unutar prvog zida i nisu me napadali pa im je isteklo vrijeme i dobio sam, odnosno nisu osvojili grad pa sam stigao kroz par turneva dovuci pojacanje. Drugi primjer bi bio njihovo slabo reagiranje na moje pokusaje napada s boka ili s leda koji mi stalno prolaze.
- Drugo je varanje racunala. Na tezim skillovima se brze razvijaju a na hardu najslabija jedinica (pesants) moze dobiti konjicu... Takoder na normal skillu njihov assasin sa 2 zvijezdice ubije mog generala sa 5 zvijezdica koji jos ima obranu od assasina i spijun mi je u gradu
- Treci su bugovi. Najuocljiviji i katastrofalni je taj da su mi tokom jedne kampanje 2 generala doslovce nestala, bez ikakve obavijesti, bez iceg samo ih vise nije bilo u gradu, dok mi je jedan umro od starosti u 21 godini!
- Cetvrti je imho losa diplomacija.
Sve ove stvari se daju progutat jer osim njih igra je stvarno briljantna strategija u kojoj se moze dugo uzivati. Postoji dosta razlicitih nacija koje mozete od pocetka vodit (Spanjolci, Englezi, Francuzi, Njemci, Venecija...) i svaka ima svoje neprijatelje i igranje sa svakom je posebno iskustvo i uzitak.