View Single Post
Staro 14.02.2007., 15:20   #21
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Hm, da, pa ja sam ih opsežno testirao (na plex 5224) zajedno sa još jedno 20-tak drugih medija (u stvari sa svim koje sam u tom trenutku mogao kupiti po trgovinama). Bilo je tu svega, od običnih njesra 48x-52x medija (princo, kvark, traxdata i sl.), pa malo kvalitetnijih 52x (maxell, sony, verbatim i sl), do posebnih music medija (maxell, fujifilm, verbatim).
Prvo sam jedno 15-tak medija spržio na 4x, 8x, 12x, 16x. Pokazalo se da razlike između 4x i 8x nema, dok svaka veća brzina od tih narušava kvalitetu zapisa. Tak da sam odlučio sve pržiti na 8x.
Nakon toga sam na sve medije spržio isti materijal pri brzini od 8x. Nakon toga sam sve te spržene medije testirao na C1 i C2 greške sa Kprobe.
Rezultat je bio:
Verbatim Live it Music: cca 100 C1 grešaka, ostali "for music only" mediji više od toga, oko 150-200 C1 grešaka. Iza toga dolaze obični cd mediji renomiranijih tvrtki, maxell, verbatim, sony i ostali koji su imali u prosjeku 1000 C1 grešaka, a na kraju dolaze princo, kvark, traxdata, tdk i mnogi drugi koje se ne mogu sad napamet sjetiti koji su imali po nekoliko tisuća C1 grešaka a znalo se povremeno i zaletit koja C2 greška. Od svakog sam medija spržio 2-3 komada, da bih vidio ima li fluktuacije količine grešaka na istoj vrsti medija. Pokazalo se nisu velike. Kod verbatim live it je oko 10-20 (znači bilo je ok 80-120 C1 grešaka), a ni kod drugih nisu bile veće.
Tak da od tada uglavnom sve pržim na prvospomenute Verbatim live. Istina skupi su, valjda najskuplji mediji što se mogu naći (6kn/kom) ali tko želi kvalitetu tad to i nije tako puno.
pozdrav
Pecarosh je offline   Reply With Quote