View Single Post
Staro 09.11.2003., 01:29   #90
Caligula
Premium
Moj komp

Caligula's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Koliko para - toliko muzike

Čuj, ne znam kakav si sa kunićima, ali što se mene tiče čekam idući tjedan svoju "Safirku" R9800pro kod autronica na par rata, jer toliko keša nisam imao.
UZMI JU I TI, ILI BAREM NAĐI R9500 PRO (što je jako teško, jer je nema, a zadnja cijena joj je bila oko 1500 kuna).
"Zaboravi" potkresanu 9800 SE jer joj je pola cjevovoda zatvoreno, a sve radi smanjenja troškova proizvodnje od strane ATI-ja.
Pratio sam dugo cijene po webu i zaključio da-high end grafe vrlo sporo pojeftinjuju, moje okice trpe male fps-e, a živci su mi sve tanji.
Ako si lud za igrama i ne želiš softmodati, hardmodati i praviti slična žongliranja i sranja, te sebe žderati vječitim kresanjem opcija u video settingu igara, imaš dvije opcije:
1. Ili si ju uzmi na rate, jer nikada, ponavljam - nikada high end grafulja neće toliko pojeftiniti da ju budu svi grabili (jedino za 10 godina);
2. Ili si štedi za nju i usput reda radi prati kretanje cijena, a kad skupiš lovu keširaj za pravu stvar.

Dakle, za grafulju daj što više, a za sve ostale komponente čekaj da im padnu cijene, posebno procove.

Tako sam ja kupio EPOX 8rda3+ sa Athlonom 2500+ Barton, koji je što se tiče proca najbolji omjer cijena/mogućnosti i sa njime se OC-om stvaraju čuda uz dobro hlađenje i uz ovakvu brzu i stabilnu ploču (ne kažem da ima isto tako dobrih AMD ploča).
Kako sam jako jeftiino prošao sa pločom i procom, pa valjda sam zaslužio high end grafulju!!!

Zadnje izmijenjeno od: Caligula. 30.07.2009. u 22:50.
Caligula je offline   Reply With Quote