Čuj, ne znam kakav si sa kunićima, ali što se mene tiče čekam idući tjedan svoju "Safirku" R9800pro kod autronica na par rata, jer toliko keša nisam imao.
UZMI JU I TI, ILI BAREM NAĐI R9500 PRO (što je jako teško, jer je nema, a zadnja cijena joj je bila oko 1500 kuna).
"Zaboravi" potkresanu 9800 SE jer joj je pola cjevovoda zatvoreno, a sve radi smanjenja troškova proizvodnje od strane ATI-ja.
Pratio sam dugo cijene po webu i zaključio da-high end grafe vrlo sporo pojeftinjuju, moje okice trpe male fps-e, a živci su mi sve tanji.
Ako si lud za igrama i ne želiš softmodati, hardmodati i praviti slična žongliranja i sranja, te sebe žderati vječitim kresanjem opcija u video settingu igara, imaš dvije opcije:
1. Ili si ju uzmi na rate, jer nikada, ponavljam - nikada high end grafulja neće toliko pojeftiniti da ju budu svi grabili (jedino za 10 godina);
2. Ili si štedi za nju i usput reda radi prati kretanje cijena, a kad skupiš lovu keširaj za pravu stvar.
Dakle, za grafulju daj što više, a za sve ostale komponente čekaj da im padnu cijene, posebno procove.
Tako sam ja kupio EPOX 8rda3+ sa Athlonom 2500+ Barton, koji je što se tiče proca najbolji omjer cijena/mogućnosti i sa njime se OC-om stvaraju čuda uz dobro hlađenje i uz ovakvu brzu i stabilnu ploču (ne kažem da ima isto tako dobrih AMD ploča).
Kako sam jako jeftiino prošao sa pločom i procom, pa valjda sam zaslužio high end grafulju!!!