View Single Post
Staro 14.02.2007., 11:30   #18
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp

EvilM@ster's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
@EvilM@ster - Na prvo pitanje: Fizička oštećenja, utjecaj atmosferilija (sunce, vlaga...), ali i kemijska degradacija medija bez izravnog utjecaja vanjskih čimbenika (neizravan utjecaj je uvijek prisutan jer medije ne čuvamo u vakuumu, barem ja ne ). Ovo posljednje je naročito prisutno kod medija jako loše kvalitete, nakon određenog vremena. Vrlo vjerojatno će do iste degradacije doći i kod kvalitetnih medija, ali tek nakon 10-20 godina, pa to još nije u praksi do kraja ispitano.
Na drugo pitanje: Situacija 1: medij A presnimiš na medij B, pa ovaj na medij C, pa ovaj na medij D itd. Situacija 2: medij A presnimiš na medij B, pa na C, pa na D...
Misliš li na degradaciju podataka uslijed "kopiranja kopijine kopije" (situacija 1), ili misliš da će medij A (izvorni medij) degradirati uslijed velikog broja presnimavanja (očitavanja) istog (situacija 2)?

Ne znam jesam li jasan?
Gle s ovim prvim se potpuno slazem s tobom, jer kao i sve drugo tako i CD/DVD mediji su pod utjecajem sunca vlage bla bla i od toga ih nikako nemozemo ocuvati (osim mozda drzanja u vakumu), znaci s vremenom ce doci do ostecenja na tim medijima.. e sad kada ce to nastupiti ovisi o kvaliteti medija i izlozenosti atmosferskim utjecajima..

Ovo drugo te bas nisam sasvim shvatio .. znaci ti govoris o tome da ja imam jedan medij (medij br1) i onda sa njega presnimavam podatke na druge medije tako da medij br1 uvjek koristim kao onaj s kojega snimam na druge ili opcija dva da s medija broj1 snimim na 2 pa sa 2 na 3 pa sa 3 na 4 itd.. Moram priznati da nisam razmisljao o tome : goood : ali vjerovatno bi prije doslo do greske kod ovog prvog nacina nego kod drugog, mozda zbog ucestalog koristenja prvog medija, moguce je da bi doslo do ostecenja zbog utjecaja lasera, ali sada pitanje je kada bi se to dogodilo...

Malo smo pretjerali s tim teorijama ali nema veze