View Single Post
Staro 27.07.2002., 00:54   #13
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by max6
Zahvaljujem se na odzivu i interesu za moj problem.A sada još nekoliko informacija u svezi mog problema. Prilikom formatiranja diska u xp, išao sam na ntfs(full) i nije uspio nego mi je izbacio gore navedenu poruku, što se tiče diska, ovo mi je drugi hard, prvi je bio IBM-ov 40GB deskstar 7200 rpm, koji je riknuo nakon dva mjeseca, počeo je generirati bad sectore, kojih je bili sve više dok na kraju nije skroz riknuo(u BUG-u sam čitao da upravo s tom serijom diskova imaju velikih problema dešava im se ono što se desilo i meni) na njemu sam imao isti problem prilikom instalacije XP, kao i sada na novoj barakudi koja radi bez problema, tako da mislim da ipak nije riječ o HDD.Ako je slučajno matična ploča u čemu bi mogao biti problem.Inače ja sam iz Vinkovaca tako da ukoliko ima netko u blizini tko misli da bi mogao pomoći neka mi se javi.
Ajd, malo sam bacio oko na tvoju plocu i primjetio da nemas dodatni kontroler, tako da ona prica o F6 u ovom slucaju pada u vodu.
Kako si promijenio disk, ili si naisao na jos jedan neispravan disk, ili ti je riknuo IDE kontroler u chipsetu ploce. Uglavnom, nemas srece. Jedino sigurno rijesenje je da na svoj disk probas instalirati Win2000/XP na nekoj drugoj ploci i da na svoju plocu spojis neki drugi disk i takodjer probas instalirati Win2000/XP. Kombinacija koja ne radi ce ukazati na problem.
Kako to izvesti? Dobro bi bilo to izvesti u servisu racunala od firme gdje si kupio disk i/ili maticnu, i da jos pritom budes i prisutan. Druga kombinacija je da se obratis greg SEu, jer zivi u Vinkovcima. Mozda ti on moze pomoci po tom pitanju, sad svejedno dali sa svojim kompom ili zna neki dobar servis racunala u Vinkovcima.
I dok sve to isprobavas, ne bi bilo lose isprobati i memoriju, za svaki slucaj.
gpremec je offline   Reply With Quote