View Single Post
Staro 13.02.2007., 18:44   #16
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@Hrubi - sjećam se jedino starih (mislim 8x) Pioneer medija plave boje premaza (ali nisu bili Metal AZO kojeg koristi Verbatim). Odlični mediji. Općenito, za snimanje audio CD-ova najbolji su bili stariji CD-i japanskih proizvođača (4x, 8x, 16x), danas je snimanje audio CD-ova zanemareno i CD-i vjerojatno najmanje za to služe (ma što ZAMP mislio o tome).

Najbolji CD-i, od ovih današnjih: Taiyo Yuden (svih brandova, Verbatim, Plextor, TDK, Maxell, vlastiti brand Taiyo Yuden Rhodium - imam još par komada...), Maxell, Mitsui, Sony, Fujifilm, TDK... - samo je problem što pod ovim drugim brandovima možete naići na različite diskove, dakle ovdje mislim na njihove vlastite medije, a ne recimo Ritek ili MBI pod brandom Maxella.

DVD-i - vrlo slična priča, samo što je pitanje puuno osjetljivije nego kod CD-ova. Manje-više isti ovi proizvođači: Taiyo Yuden (najbolji su pod Plextor brandom), Verbatim MCC, Maxell, Sony, TDK - i opet ista primjedba kao kod CD-ova - nisu svi mediji ovih brandova ujedno i mediji istih proizvođača (primjer, Maxell može biti odlični Maxell, solidni Ricoh, ili loši Ritek). Najbolja je smjernica natpis "Made in Japan" kod ovih brandova, ali ni to nije 100% sigurno.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote