View Single Post
Staro 13.02.2007., 16:23   #14
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Svima koji imaju Conroa znaju da su im jezgre kokavne, pogotovo E6600.

Jučer dobio BT i sav sretan stavljam ga navečer i idem gledat temperature kad ono šok. (BT se vrati na 900RPM)

Idle mi je 42 a sa freezerom na 800-1100 je bio 45. Load nije puno veći ali stvar je u tome što je meni voltaža jezgre 1.18V (default voltaža je 1.325V)

Kako riješit stvar kokavnosti a da se ne gubi garancija?

Ostali koji imate Conroa kolike su vam temp i sa kojim coolerom, pogotovo me zanimaju oni sa jačim coolerima)

Gledao sam okolo po netu i većini je idle oko 35 stupnjeva sa BTom u kombinaciji sa E6400.

Ovo mi je veliko razočaranje: bonker2

EDIT: Cooler je dobro legao, kasnije sam sve skinuo i vidio da SAMO na rubovima fali malo paste pa sam stavio u sredinu više paste.
Po nekoj logici i po iskustvu sa ST (slicno bi trebalo vrijediti i za BT) efikasnost tih heatpipeova radikalno dolazi do izrazaja tek kod vecih temperatura proca (prescott, puno struje na c2d..) To sam osjetio na prescottu kad sam mu dizao voltazu temperatura proca se minimalno mijenjala u odnosu na stock. Tako da mislim da sa toliko undervoltanim conroem i BT i ne moze bit neke ekstremne razlike u odnosu na freezer... Mislim da ti sve dalje prvenstveno definira temperatura u samom kucistu. Ali zato bi trebao dobti prostora za smanjiti brzinu venta uz minimalne promjene temperature.