View Single Post
Staro 10.02.2007., 14:47   #12
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
ti razni "divx" playeri obično trzaju jer se desi neka greška prilikom očitanja medija, a pošto nakon očitavanja treba raditi dekompresiju, jednostavno ne stigne sve odraditi u realtime-u. kada na istom gledaš dvd-e do trzanja ne dolazi jer nema dekompresije... barem ne onoliko mrcinske ko kod divx-a.
... ovo je dosta neprovjerena teorija, tako da bih bio zahvalan ako ju netko potvrdi/demantira.
Je, točno, kod otežanog/usporenog/prekinutog čitanja medija, međuspremnik (buffer) se prazni i player nema šta prikazivati. S tim da playeri obično imaju nekakve algoritme kojima te greške ispravljaju odnosno preskaču. Na taj način film ide dalje, ali u prikazu dolazi do grešaka.

@EvilM@ster - Na prvo pitanje: Fizička oštećenja, utjecaj atmosferilija (sunce, vlaga...), ali i kemijska degradacija medija bez izravnog utjecaja vanjskih čimbenika (neizravan utjecaj je uvijek prisutan jer medije ne čuvamo u vakuumu, barem ja ne ). Ovo posljednje je naročito prisutno kod medija jako loše kvalitete, nakon određenog vremena. Vrlo vjerojatno će do iste degradacije doći i kod kvalitetnih medija, ali tek nakon 10-20 godina, pa to još nije u praksi do kraja ispitano.
Na drugo pitanje: Situacija 1: medij A presnimiš na medij B, pa ovaj na medij C, pa ovaj na medij D itd. Situacija 2: medij A presnimiš na medij B, pa na C, pa na D...
Misliš li na degradaciju podataka uslijed "kopiranja kopijine kopije" (situacija 1), ili misliš da će medij A (izvorni medij) degradirati uslijed velikog broja presnimavanja (očitavanja) istog (situacija 2)?

Ne znam jesam li jasan?

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote