Tema: Napajanje
View Single Post
Staro 04.11.2003., 21:16   #29
Mljac
Premium

Mljac's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Nebu ti to rušilo nikakvu amperažu. Tom logikom bi onda moral svaki potrošač u stanu ili kući spajati vani na stupu!:clap:

Ali ovakvim spajanjem imaš nekih drugih problema, npr. ako ugasiš stroj na shut down iz windowsa napajanja i dalje imaju struju (ATX napajanja gase se preko ploče i gase samu ploču i sve spojeno na nju). Tako će tebi i dalje nastaviti raditi ono što imaš na 2.napajanju (mislim da si spominjao pelt) jer ono nije spojeno na ploču.

Mislim da ti je jednostavnije i bolje rješenje koje koristim i ja i radi super. Jedini je uvjet da ti ploča iz biosa podržava "buđenje nakon nestanka struje", mislim da bi trebalo pisati "power on after power fail" ili slično.

To uključiš na on, spojiš oba napajanja na isti produžni kabel koji na sebi ima prekidač (onaj krasni svijetleći) i voila...
Kad uključiš prekidač na produžnom sve se lijepo upali, kad se zguštaš voljenog stroja fino se na win shut down zgasiš, a sa prekidačem na produžnom zgasiš ostatak. Točka. Sve je sada ugašeno. Stvarno ugašeno.

Ja sam išao i dalje pa sam prekidač sa produžnog izvukao na prednju stranu kompa, preko njega su spojena 2 napajanja i produžni na koji je spojen monitor, zvučnici i printer.
Tako sada jednim prekidačem gasim sva električna sranja koja imaju bilo kakve veze sa kompom i sa jednim prekidačem opet to sve upalim.

Kod mene se to vrti u praksi već skoro godinu s tim da mi jedno napajanje (JNC 230w!!) napaja ploču i sve na njoj, a jedno (još blentavije 200 w!!!!) napaja dvd, pržilicu, disk, i hrpu dodatnih ventova.

Uuuhhh al sam se raspisao, nadam se da bude barem kome od koristi!
Mljac je offline   Reply With Quote