View Single Post
Staro 08.02.2007., 00:23   #6
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Tuna Pregled postova
imam i ja takav problem!
oba kompa su u istoj grupi. s jednog kompa mogu pristupit drugom bez problema ali u drugom smjeru neda (my network places i izaberem komp)! kaže da možda nije dostupan ili da nemam dopuštenje!
a kad napišem punu adresu do file-a na tom kompu onda mi se otvori! (npr. \\Max\pjesme)

el netko zna šta mu je?
Mogući problem: Ako ima više kompova u istoj mreži i istoj workgrupi s time da neki shareaju file-ove i/ili printere i imaju dobro podešene firewalle, a drugi imaju restriktivno podešene firewalle (npr. blokiraju NetBIOS itd.) ili mrežne kartice moguće je da će pristup kompu koji ima sve dozvoljeno štekati radi ovih koji imaju firewalle podešene restriktivno. Iz prve ruke (gnjavio sam se s time 3 dana) čak je i razlika ako pristupaš sa XP Pro ili XP Home, a čak i to koji je komp prije ušao (dignuo se, logirao) u tu određenu workgrupu.

beroland je offline   Reply With Quote