Moram izbaciti svoje frustracije zbog Big Typhoona izvan sebe, posteno sam se izivcirao i potrosio 3h! (dobro otislo je nesto i na jelo i tak...) na instaliravanje istog.
Hmm... gdje početi? Recimo od toga da sam ja inače miran čovjek i teško se raspizdim, ali ovaj Big Typhoon danas mi je opako digao živac.
3 tjedna sam skupljao lovu, odlucivao se, cekao itd... hladnjak za CPU.
Na kraj usam se odlucio za BT i odem ja u telebit i uzmem ga (radi se o nekakvoj Big Typhoon 120 verziji - cudno mi je to jer sam mislio da je samo VX verzija za am2 ali ovo je zgleda stara verzija modificriana za am2 ili tako nesto... vent radi na 1300rpm i nema potenciometar kao VX verzija.)
ugl. krenem ja fino rastavljat sve skup van (to inace radim nonstop, jer mijenjam komponente nonstop ali od danas mislim da se stvari mijenjaju!).
Stavim fino maticnu na krevet (cura valjda nebu ljubomorna

) i prvo sam se bacio na posao sa HR-05 o kojem sam pricao nedavno jer se klackao.
Skombinirao sam s nekim gumama sarafima i maticama tak da se vise ne klacka.
I sad je dosao na red BT. Uzmem ja onaj manual koj idolazi s njim i prvo sto me zbuni je obavijest "NOTE: don't remove back plate on your board." i gledam ja kak bi sad to islo jer ak ne maknem tu crnu plastiku (to je inace ona na koju ide box cooler) nemam kam zasarafit BT.
I odlucim ja maknut tu plastiku i skuzim dole rupe opako široke. Šire od "glave" šarafa.
Nakon sto kombinacija sam skuzi oda ja imam i drugi "H klip" pa sam njega stavio sa straznje strane maticne.
ugl evo kako to sad zgleda:
samo mi nemojte reći da to brzo sve skinem jer da bu mi hladnjak pao. Ja stvarno nemam pojma po onim uputama na koji nacin bi se to zasarafilo... mozda bi i kuzio da su u vrecici sa sarafima za am2 dosle i matice al nista...
I kad sam konacno bio malo zadovoljan jer je sve fino zriktano, vrhunac:
mislim da slike govore 1000 riječi... naravno da je prevelik i da sad moram vent za kuciste stavljat s vanjske strane... ali nemogu ovdje okriviti samo TT jer eto i Chieftcechovo kuciste je dosta usko.
Eto tak.
Kad dodem sebi kroz koji dan, bum bacil malo temperature.
usput... inace sam noise freek i mislio sam da bu 1300rpm-a na 12cm ventu preglasno ali stvarno je vent ok...