View Single Post
Staro 04.02.2007., 00:05   #25
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Pomoć oko temperatura.

Imam jedan novi problem (pitanje). O ovome sam već pisao u ovom postu pa i je guru buljo rekao da postam slike biosa pa će mi on ili netko pomoć i pojasnit s kojom pametnom rečenicom. No kako ono nije bio thread koji sam otvorio, a vezano je uz C2D i badexe, evo ovdje da stavim:

Radi se o tome da sam sa Core Temp gledao temperature na defaultnim postavkama i proca i matične i uočio sam da mi je jezgra 0 uvijek toplija od jezgre 1 (1-2 stupnja toplija).

Buljo mi je pojasnio da je to normalno i uvijek je razlika u temperaturi između jezgri jer jedna uvijek radi malo više od druge. Promatrao sam i u "idle" stanju kada na kompu ništa ne radim već on miruje ali i stalno je jezgra 0 toplija od jezgre 1.

Malo sam poslikao BIOS bedaxe2 što mi se čini da je povezano s temperaturama proca.

Advanced > Boot Configuration ima ovaj izbornik:

Po defaultu je podešeno da je CPU fan control >Enable<

Advanced > Hardware monitoring ima opcija Display H/W settings i kada se nju odbere otvori se sljedeće:

tu se vide brzine ventilatora u kućištu itd...

ali čim se to otvori u 2-3 iduće sekunde automatski se naglo ubrzaju ventovi (ne znam još zašto - jel do biosa ili je nešto drugo) i rezultati su sljedeći:

vidi se kako se brzina ventova povećala

Čudno mi je što možeš "surfati" kroz cijeli bios i sve radi normalno osim na tom prozoru(izborniku) kada se automatski ubrzaju ventovi i čim izađeš iz tog izbornika u bilo koji drugi dio biosa ventovi se odmah vraćaju na normalnu brzinu vrtnje...

Molio bih vas malo pojašnjenja. HVALA!

beroland je offline   Reply With Quote