Vjeruj mi da ces tesko nesto kvalitetno napraviti s omnicom jer je jako bitno sve dimenzije poklopiti u desetu mm.Znam to jer se vec dugo bavim tim problemom,odnedavno i profesionalno,tako da znam sto pricam da ne bih sad rekao"sto ovaj hoce".Govorim ti to iz razloga da odaberes najbolje rjesenje jer se u praksi pokazalo da uz dobar radio antena je upravo ta komponenta koja navise utjece na razinu signala,kvalitetu veze i protok podataka u konacnici.Opet kazem da ti je lakse i bolje napravit Amos-icu samo ona ne zraci u 360 stupnjeva.Sve zavisi za koje ti podrucje treba antena,kako su rasporedjeni klijenti,na kojoj udaljenosti,itd...U nekim slucajevima najbolje ti je ali i najskuplje rjesenje stavit sektor antenu ako to prilike dozvoljavaju.Ako recimo kupis antenu i dobar kabel s pripadajucim konektorima uz dobru montazu miran si dosta vremena.Jos nesto,omnica je i losa sa strane sto uz koristan signal "skuplja" i dosta suma iz okoline te ti s samim time opada razina upotrebljivog signala.
I da brass ti je mesing