View Single Post
Staro 03.02.2007., 21:53   #1
frankycro
Premium
Moj komp

frankycro's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Problem sa standbay-om

Neznam vise sto da isprobam, e ovako imam novo kupljeni stroj:
Asus P5W DH deluxe
Intel Core 2 Duo E6600
Point of view GF8800GTX
Corsair Dominator PC6400 2x1GB
2x Seagate 80GB SATA Raid0
Chieftec napajanje GPS-550AB
AVerMedia Hybrid TV karticu A16AR
Audigy Platinum EX
+ ostalo

Problem je u tome sto se racunalo nemoze vratiti iz standby-a, u standby ode uredno, ali kad ga ukljucim na tipku, mis ili na tipkovnicu (ili ako ga TV kartica probudi), nakon par sekundi dodje slika na monitor ali nemogu bas nista, racunalo je totalno zamrznito, mogu ga jedino resetirat. Potpuno ista situacija je i pod win xp i pod vistom. Probao sam sve moguce fore sa power managmentom, windows updateovima i svim tim zakrpama ali nije ni to pomoglo, stavio sam i zadnji non-beta bios 1707, precizno ga podesavao i isprobavao razne parametre sto se tice ACPI-a ali uvijek s istim rezultatom. Standby mi je bitan zbog TV kartice koja ima mogucnost pokretanja racunala iz standby-a u programirano vrijeme radi snimanja isto tako moze ga i poslije vratiti u standby (S3). Kartica je isprobana na drugom racunalu na kojemu radi standby i taj dio posla savrseno odradi.

Dali zna netko u cemu bi mogao biti problem? Racunalo je testirano sa PCmark-om05 i potpuno je ispravno, ima zadivljujuce rezultate i bez overclockiranja koje me ni nezanima jer sam veliki pobornik stabilnosti sustava.
Dali postoji vjerovatnost da se prilikom vracanja racunala iz standby-a maticna ploca i graficka ne mogu dogovorit i da tu nastaje problem?
tj. da point of view-ova 8800 ne pase sto se toga tice na Asusovu plocu???

Ako netko moze pomoc bio bi mu jako zahvalan!
frankycro je offline   Reply With Quote