Tema: Mac OS
View Single Post
Staro 28.01.2007., 02:17   #8
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ja na konfi iz siga od prvog dana vozim MacOS X 10.4.8, bez ikakvih problema. Dual boot-am ga s Windows XP Pro (svaki je na jednoj Barracudi, na prvim particijama). Asus P5W DH Deluxe je trenutno jedna od najboljih ploča za Hackintosh, gotovo sve radi "out-of-the-box" (naravno, Wi-Fi je problem, ali to je zbog AirPorta). Performanse su odlične, sistem je stabilan, po benchmarcima jedini Mac ispred mog kompa je novi Mac Pro (što je razumljivo, ipak su u njemu dva dual core Xeona). Npr. Photoshop CS3 mi radi brže na MacOS X nego na Windows XP, dok je npr. Luxology Modo je mrvicu sporiji na Mac OS. Igre nisam probao, ali dosta ljudi je, i na određenim sistemima se vrte ok (npr. C2D i Asu P5W DH), iako nema nekog smisla igrati igre na Mac OS X ako je na istoj mašini i XP.

to Beroland: što se tiče tvog pitanja, prva konfa bi trebala igrati. Koliko sam vidio, ljudi su imali uspjeha s Bad Axe, a i nVidia je trenutno puno bolja opcija zbog Titan i Natit kext-a / drivera. Puno lakše ćeš omogućiti Quartz Extreme i Core Image, a trebao bi moći pogoniti i dual display (extended desktop mode - to još nije postignuto s ATI karticama). Kod uzimanja 7xxx nVidia kartica za Hackintosh treba samo paziti da se ne uzima model s 512MB memorije, budući da su ti modeli jako problematični, i još uvijek se nije pronašao lijek za njih.

Bilo bi bolje kada bi imao dva diska, jedan za XP, drugi za Mac OS X, ali možeš i instalirati na jedan disk, samo je malo veća gnjavaža.

Idealno bi bilo kada bi imao i Pioneer DVR-111D, budući da je to burner koji se standardno isporučuje s Macovima, ali i drugi modeli rade. Pogledaj hardware compatibility listu - samo upozorenje kod toga: puno hardware-a koji funkcionira sasvim ok nije naveden, jer ga nitko nije prijavio, dok s druge neke od navedenih komponenti stvaraju probleme. Najbolje da dobro pretražiš osx86 forum, i pogledaš kakva iskustva ljudi imaju s određenim hardverom. Ja sam imao sreće da je konfa koju sam ionako izabrao gotovo u potpunosti kompatibilna, tako da sam morao napraviti samo mali kompromis (umjesto nekog drugog burnera sam uzeo DVR-111D, ali i taj burner je poprilično dobar, tako da to nije nikakav problem).

Što se same instalacijske procedure tiče, i na forumu i na wikiju imaš detaljna uputstva (ona s foruma su bolja), a ako te nešto određeno zanima možeš mi puknuti PM. Uglavnom, treba ti hackirani DVD (preporučujem 10.4.8), Acronis Disk Director, te nekoliko kextova (ovisno o tvojoj konfiguraciji), malo prtljanja po Terminalu, sreće itd.

Moram napomenuti kako je instaliranje Mac OS X-a na ne-Mac hardver, odnosno obične PC kante ilegalno, sve da i imate originalni Mac OS X instalacijski CD (iako vam treba hackirani, s hackiranim kernelom) tako da je lako moguće da ovaj topic ode u vjetar (iako bi IMHO trebalo biti ok sve dok netko ne počne stavljati linkove na hackirani Mac OS X, ali neću ništa tvrditi - nisam moderator).
gorluk je offline   Reply With Quote