Ako želite imati OC grafičku, i nakon podizanja OS-a, u drugom računalu i bez ikakvih namještanja, mjenjajuči postavke BIOS-a, default freqency
evo jedan savjet koji kod mene radi savršeno, imam radeon 9800 clockanu,
1. skinuo sam s neta program ati tools, i snjime pronašao optimalnu frekvenciju jezgre i memorije, podizao sam svaki put za 5MHz, i provjeravao pregrijavanje, to radite pomoću Everesta, i pojavom raznih točkica i poligona na slici, kad se to desi spuštajte polako dok ne dobijete optimalnu frekvenciju.
2. kad ste sve postavili onda igrajte igrice, testirajte raznim programima (3D Markom, provjeravajte temp.) ako bude normalno radila nekih 5 h bez gašenja, tada krečete na postavke BIOS-a
3. skinite program ATIFlash s
ove stranice, i RadEdit s
ove stranice.
raspakirajte Atiflash na disketu i bootajte s diskete, kad bootate otvorit če vam se izbornik u DOS-u, odaberite 1. save original bios, (kad ste spremili orig. bios kopirajte disketu ako nešto krene po zlu, da možete vratit bios.
4. upalite računalo i otvorite radedit i otvorite originalni bios, te ga malo editirajte po onim postavkama koje ste odredili s AtiToolom, maknite kvačicu s
synchronise clocks , kad ste sve postavili spremite bios na disketu kao oc.bin i ponovno pokrenite računalo bootajte s diskete i odaberite opciju 2. flash with new bios.
Ograđujem se bilo kakve odgovornosti za nanesenu štetu vašem računalu.
LiNuXeR